Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Download.nl biedt muziek voor iPod


- Legale muziek voor alle mp3-spelers -

Amsterdam, oktober 2005 - Op Download.nl kan de Nederlandse consument voortaan muziek in MP3 formaat downloaden. Hierdoor hebben gebruikers de vrijheid om de muziek op alle mp3-spelers af te spelen, zoals flash-mp3 spelers, mobiele telefoons en de iPod. De MP3 tracks bevatten geen kopieerbeveiliging. Het gebruik is aan dezelfde rechten gebonden als die van muziek CD s.

Het initiatief is een uibreiding van de samenwerking tussen Download.nl en PIAS. Eerder brachten zij de PIAS/Lowlands comp3lation uit, met muziek van PIAS artiesten die op Lowlands 2005 optraden. De muziekcatalogus van Download.nl wordt in de komende maanden uitgebreid met 3000 MP3 tracks van PIAS. Van onder andere de volgende topartiesten wordt de muziek in MP3 aangeboden:


· Franz Ferdinand

· Stereo MCs

· Armand Van Helden

· Soulwax

· Eddy Zoey ft. Yes-r

· De Jeugd Van Tegenwoordig

· Editors

· Carl Cox

· Roisin Murphy

· Morcheeba

· The Wrens

· Amon Tobin

· Zuco 103

· Ol Dirty Bastard

· Brainpower

· Theo Maassen

· K-Liber

Als je een CD in de winkel koopt, kun je de muziek ook op meerdere apparaten beluisteren en is de CD ook echt jouw bezit. We begrijpen dat consumenten bereid zijn om muziek te kopen als deze op alle MP3 spelers afspeelbaar is, dus we willen met dit initiatief de drempel verlagen voor het legaal downloaden , aldus Sander Remans, Entertainment Manager bij ilse media.

Leo van Schaick, General Manager bij PIAS Benelux, is enthousiast over de samenwerking met Download.nl. MP3's zijn ideaal voor de eindgebruiker, goed van kwaliteit en op alle spelers afspeelbaar, zowel hard- als software. PIAS biedt dit formaat aan omdat we erin geloven en omdat we de consument die wil betalen dit gemak van harte gunnen. Met dit initiatief van Download.nl ontstaat er een perfect platform voor het aanbieden en promoten van de, inmiddels zeer uitgebreide, digitale PIAS catalogus .

"We zijn verheugd om samen met ilse media honderden games aan te bieden die veel mensen aanspreken, makkelijk zijn te spelen en een hoge waarde hebben voor de spelers, waardoor een groei van de digitale entertainment ervaring op Download.nl mogelijk wordt gemaakt," stelt Marco Menato, Vice President EMEA Consumer Services, RealNetworks.

In de komende maanden zal er veel meer muziek in MP3 worden aangeboden, waaronder een unieke Eurosonic comp3lation, met muziek van Europese muziektalenten. Download.nl voert op dit moment gesprekken met de overige platenlabels voor het aanbieden van nog meer muziek in MP3.



Ingezonden persbericht