Heuvelrug, 09.10 uur

Utrecht 07-10-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Diefstal fiets

MAARN Op donderdagmiddag zijn twee jongens van 15 en 16 jaar uit Utrecht en Rotterdam aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets.

Omstreeks 13.40 uur werden agenten aangesproken door een getuige die meldde dat twee jongens een fiets hadden gestolen en vervolgens waren weggereden richting Maasbergen. De agenten gingen op onderzoek uit en op Buurtsteeg zagen zij twee jongens lopen die aan het signalement voldeden. Ook werden zij daar aangesproken door een getuige die had gezien dat zij net een fiets in het water hadden gegooid. Hierop werden de jongens aangehouden en werden de ouders in kennis gesteld. Proces-verbaal is opgemaakt.

Politie houdt brandstichter aan

VEENENDAAL De politie heeft een 50-jarige inwoner van Lunteren aangehouden op verdenking van brandstichting.

Op 3 oktober kwam rond 19.40 uur bij de politie een melding binnen van een autobrand aan het Zuiderkruis. Daar bleek dat een voertuig moedwillig in brand was gestoken.

Een verklaring van een getuige leidde naar de man uit Lunteren. Hij werd vervolgens aangehouden. De man bekende de brandstichting. Een zakelijk conflict was de aanleiding.

Alcoholcontrole

DOORN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Dorpsstraat. In totaal werden 35 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Van de deze bestuurders bleek niemand teveel te hebben gedronken.