Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Download.nl breidt assortiment uit


- Nu ook Games, eBooks, Ringtones en Video voor downloaders -

Amsterdam, 6 oktober 2005.
Digitale entertainmentwinkel Download.nl is uitgebreid met vier nieuwe categorieën: games, eBooks, ringtones en video. Download.nl sinds de lancering in april 2004 uitgegroeid tot een van de grootste download sites voor digitale muziek beoogt met de assortimentsuitbreiding een volledig entertainment aanbod. De toevoeging van de nieuwe categorieën zat al sinds de lancering in de planning, maar is inmiddels gerealiseerd.

In de categorie games worden 500 internet games en downloadbare games aangeboden. In de categorie eBooks worden 20.000 titels uit verschillende genres aangeboden, waaronder naslagwerken, science-fiction & fantasy, romans, business en hobby. In de categorie ringtones biedt Download.nl al geruime tijd ringtones aan van Universal. Deze categorie is inmiddels uitgebreid met ringtones van SonyBMG, EMI en Warner. De categorie video bestaat uit roddel videoclips over sterren en videoclips van Emile Ratelband.

Voor de internet- en PC games werkt Download.nl samen met RealNetworks en Boonty, beide leveranciers van een internationaal reeds bewezen aanbod van internet en PC games. Voor de eBooks is een overeenkomst gesloten met New-E-Publishing, marktleider met zowel Nederlandstalige als internationale eBooks uit diverse genres. Tutch is de belangrijkste partner voor het aanbieden van ringtones van SonyBMG, EMI en Warner. Voor Glossip.tv en JeEigenEmile is een overeenkomst gesloten met DialXS.

Sander Remans, entertainment manager bij ilse media, is blij met de samenwerking met sterke partijen als RealNetworks, Buongiorno Vitaminic en Boonty. "Wij hebben de kennis van de Nederlandse internet-markt, zij de internationale kracht en het kwalitatieve aanbod. Met onze samenwerking bundelen we de krachten om de Nederlandse consument de beste entertainmentproducten te bieden."

Mathieu Nouzareth, CEO, Boonty: "Download.nl en Boonty delen dezelfde behoefte aan up-to-date game content en kwalitatieve services en we zijn trots dat we kunnen bijdragen aan een compleet en waardevol aanbod in Nederland."

"Wij zijn erg blij dat Tutch haar uitgebreide Real Tone portfolio mag gaan matchen aan het evenzo uitgebreide fulltrack portfolio van download.nl," aldus Luc maas, Managing Director Tutch Mobile Media.

"We zijn erg verheugd over de samenwerking met ilse media en download.nl. Met meer Nederlandse eBook titels en deze samenwerking met download.nl zal de eBook markt in Nederland een belangrijke impuls krijgen," stelt Sander van Kempen, directeur van New-E-Publishing.

De Download.nl games Top 10:


1. Luxor

2. Diner Dash

3. Arcade Chess 3D

4. Honey Switch

5. Anarchy Online

6. Big Kahuna Reef

7. Word Slinger

8. Jewel Quest

9. Mahjongg Quest

10. Aloha Solitaire

De Download.nl eBooks Top 10:


1. De tanden van de tijger Tom Clancy

2. De laatste slag - Hilbert Kuik

3. De Fietser - Frank Alexander

4. Het Uur van de Zonde - David Baldacci

5. Spaans-Ned. Woordenboek - Kosmos Z&K Uitgevers
6. Frans-Ned. Woordenboek - Kosmos Z&K Uitgevers
7. Engels-Ned. Woordenboek - Kosmos Z&K Uitgevers
8. In Volmaakte Stilte - Elizabeth George

9. The Hitchhiker's Guide to the Galaxy - Douglas Adams
10. The Ultimate Weight Solution - Phillip McGraw