Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 7 oktober 2005

Inside Technology annonceert Windows Media Encoder van Vbrick

In samenwerking met Microsoft is door Vbrick een (WM9 encoding) Windows Media encoder ontwikkeld die zowel een Windows Media Encoder (WME) als ook een Windows Media Server (WMS) is. Deze VB6000 encoder levert zeer goede kwaliteit video, ondersteunt DHCP en is reeds voor-geconfigureerd zodat men binnen enkele minuten een live stream op het netwerk heeft. Natuurlijk is de encoder volledig compatibel met de Windows Media player waardoor er geen extra codec behoeft te worden geinstalleerd. De VB6000 encoder is ontworpen voor 24 x 7 x 365 gebruik en is ondergebracht in een compacte behuizing en onderscheidt zich o.a. door de eenvoudige en snelle installatie. De encoder is leverbaar in een éénkanaals en een tweekanaals uitvoering en geprijsd vanaf E 4495,00 excl. BTW.

Kenmerken voor de VB6000 WM encoder zijn :

. Levert een live multicast Windows Media Audio en Video stream naar alle gebruikers in het netwerk door middel van een enkele Vbrick encoder. VBrick maakt het organisaties mogelijk om naar alle employees een live stream te sturen zonder bandbreedte beperkingen.
. Levert tot 200 separate (unicast) Windows Media streams waardoor organisaties op vrijwel alle plaatsen live video kunnen leveren.
. Levert aan gebruikers van desktop's, compatibele PDA's, Settop boxen, telefoons met Windows mobile en andere apparatur een hoog kwalitatief live video signaal zonder plug in of andere eisen voor de speler.
. Levert een enkele video stream aan een Windows Media Server in zowel "push" als "pull" mode.
. Levert één of twee audio/video kanalen

. Maakt het mogelijk voor organisaties om een videostream op het netwerk te creeren in enkele minuten waar PC gebaseerde systemen meerdere uren voor nodig hebben.
. Er wordt automatisch een programmagids aangemaakt waarin alle beschikbare Windows Media audio en Video content wordt aangegeven.
. Geeft uitgebreide administrative beheersmogelijkheden inclusief: > Volledig beheer van de encoder en de instellingen op afstand via een standaard webbrowser > Instelbare streaming parameters voor het netwerk alsmede voor het streaming van het video inclusief audio, video, video bitrate, frame rate, resolutie etc. Streaming van 8 Kbps tot 2 Mbps
. Ingang S-Video en composiet. Resolutie vanaf 160 x 120 tot 320 x 240, op te waarderen naar 2 x CIF formaat
. Compatibel met : Windows Media Player 10 onder Windows XP,· Windows Media Player 9 onder 2000/XP en Mac OS X, Windows Media Player 7.x onder 98/2000
. Volledig op afstand beheer van de encoder en de instellingen via een standaard webbrowser.
. Instelbare streaming parameters voor het netwerk alsmede voor het streaming van het video inclusief audio, video, video bitrate, frame rate, resolutie etc. Streaming van 8 Kbps tot 2 Mbps.
. Werkt naadloos samen met de Vbrick Media Controls Server voor het leveren van geavanceerde management van video content met autorisatie, scheduling, recording.

Meer informatie over deze nieuwe Windows Media encoder kunt u verkrijgen bij:

R.G.A.C. Schothorst

Inside Technology BV

Fortranweg7
3821 BK Amersfoort
tel: 033-4558524
fax : 033-4558310
Internet: http://www.inside.nl
http://www.video-streaming.nl
E-mail: info@inside.nl


---- --