Ingezonden persbericht


Omzet Mamut groeit 23 procent in derde kwartaal 2005

43e opeenvolgende kwartaal met dubbele groeicijfers

Schiphol-Rijk, 7 oktober 2005 - Softwareleverancier Mamut ASA heeft zijn operationele omzet in het derde kwartaal van 2005 met 23% zien toenemen naar 36,5 miljoen Noorse kronen (circa EUR 4,9 miljoen) ten opzichte van 29,8 miljoen Noorse kronen (circa EUR vier miljoen) in dezelfde periode van 2004. In het derde kwartaal werd een operationeel verlies (EBIT) geleden van 2,4 miljoen Noorse kronen (circa EUR 320.000), vergeleken met een operationele winst van 0,9 miljoen Noorse kronen (circa EUR 120.000) in dezelfde periode van vorig jaar. Het verlies is het gevolg van de kosten voor de lancering van Mamut in nieuwe markten. De groei zet zich onverminderd voort. Mamut startte onlangs op de Deense markt en bereidt momenteel de lancering in het vierde kwartaal van Mamut Business Software in Ierland voor.

In de eerste negen maanden van 2005 bedroeg de operationele omzet van Mamut ASA 128,4 miljoen Noorse kronen (circa EUR 17,1 miljoen). Dit is een groei van 25% vergeleken met dezelfde periode in 2004, toen de operationele omzet 102,5 miljoen Noorse kronen (circa EUR 13,6 miljoen) bedroeg. In de eerste negen maanden van 2005 werd een operationele winst (EBIT) behaald van 3,8 miljoen Noorse kronen (circa EUR 506.000), vergeleken met 6,9 miljoen Noorse kronen (circa EUR 920.000) in de eerste negen maanden van 2004.

Mamut blijft investeren in internationale groei. In september 2005 introduceerde het bedrijf zijn aanbod op de Deense markt. Daarnaast werd een nieuwe versie van het vlaggenschipproduct Mamut Business Software gelanceerd. Dit product is gebaseerd op één enkele broncode voor alle markten. Hierdoor profiteren alle gebruikers van nieuwe functionaliteit en verbeteringen. De introductie van versie 10 van Mamut Business Software dit kwartaal zal de positie van het bedrijf verder versterken.

Mamut gaf afgelopen september 4.000.000 aandelen met een beurskoers van 14,6 Noorse kronen (circa EUR 1,9 miljoen) uit aan institutionele en privé-beleggers. "Door ons aandelenvermogen te vergroten, zijn we flexibel om onze organische groei te stimuleren en te profiteren van strategische kansen in de toekomst", zegt Eilert Hanoa, CEO van Mamut ASA. "We vergroten onze investeringen in nieuwe producten en diensten om deze groei in alle markten te kunnen voortzetten. We richten ons op maximale klanttevredenheid en succesvolle productintroducties in nieuwe markten. Dit combineren we met een verbetering van de operationele resultaten. Dit kwartaal zullen onze internationale activiteiten sterk groeien, waaronder die op de Noorse markt."

Mamut is in het derde kwartaal van 2005 opgenomen op de short list voor 'Small Business Software Package of the Year 2005' in het Verenigd Koninkrijk en ontving een award voor 'Best in Test' in Noorwegen.

Toekomstverwachting
Mamut bevindt zich in een goede positie voor verdere groei en zal in de komende kwartalen diverse nieuwe producten en diensten introduceren. Het bedrijf blijft zich richten op het sluiten en verstevigen van strategische samenwerkingsverbanden met internationale partners in diverse sectoren. Hiermee verbreedt Mamut de distributie van zijn producten en diensten.

###

Over Mamut
Mamut is een toonaangevende leverancier van ERP-, CRM- en internetoplossingen voor middelgrote en kleinere ondernemingen in Noord-Europa. Mamut biedt complete en gebruiksvriendelijke oplossingen aan tegen de beste prijs/prestatieverhouding met geïntegreerde oplossingen voor de boekhouding, verkoopondersteuning, relatiebeheer (CRM), inkoop/logistiek, werknemers, projectbeheer en e-commerce. Meer dan 100.000 gebruikers vereenvoudigen hun dagelijkse werkzaamheden met Mamut. Aanvullende informatie over Mamut en zijn producten is beschikbaar op www.mamut.nl.