Gemeente Leiden

B&W stelt besluit over zorglocatie uit tot 25 oktober

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft op 4 oktober 2005 nog geen besluit genomen over de nieuwe zorglocaties. De reden is dat kort daarvoor een nieuwe mogelijke (39-ste) locatie in beeld is gekomen. Het gaat hierbij om gebouw B op het Nuon-terrein aan de Langegracht.

Het College heeft de projectleiders gevraagd deze locatie aan de hand van de opgestelde aandachtspunten op dezelfde wijze te toetsen als de andere 38 locaties.

Commissiebehandeling ook verplaatst

Dit betekent dat het College direct na de herfstvakantie, op 25 oktober, een besluit neemt over de locatiekeuze op basis van de rapportage over de nu in totaal 39 locaties. De vergadering van de raadscommissie Sociale Infrastructuur wordt daarom ook verplaatst; van 13 oktober naar vrijdag 28 oktober om 16.00 uur in de raadszaal van het stadhuis.

Inspraakperiode van 28 oktober tot en met 9 december

Tijdens deze vergadering van de raadscommissie worden het resultaat van het onderzoek en het collegebesluit gepresenteerd en besproken. Er is dan geen spreekrecht voor bewoners en andere belanghebbenden, maar op 28 oktober begint de inspraakperiode die 6 weken duurt. Tijdens deze inspraakperiode over de zorglocaties hebben omwonenden en andere belanghebbenden de gelegenheid hun meningen en opvattingen kenbaar te maken. Dit kan ook tijdens een inspraakavond van de raadscommissie Sociale Infrastructuur, die in de eerste helft van januari 2006 wordt georganiseerd. Tijdens deze avond hebben bewoners en andere belanghebbenden dus wél spreekrecht.

Nadere informatie:
Bert van den Ham, bureau Communicatie dienst Informatie en Dienstverlening, tel. (071) 516 51 18.


---- --