Gemeente Delft

College handhaaft kapvergunning bomen Wallertuin

Het college handhaaft de eerder verleende kapvergunning voor 89 bomen in de Wallertuin. Wel moet de eigenaar in het bezit zijn van een door de minister van LNV verleende ontheffing in het kader van de Flora- en Faunawet, voordat hij de vergunning mag gebruiken. Dat blijkt uit het vandaag door het college genomen heroverwegingsbesluit. Een nieuw besluit was nodig, nadat de Adviescommissie voor Bezwaarschriften ingediende bezwaren deels gegrond had verklaard.

De Adviescommissie voor Bezwaarschriften vond de motivering voor de verleende kapvergunning op onderdelen onvoldoende. Het college vult die motivering nu aan. Het gaat daarbij om een bredere beoordeling van de natuurwaarde van de Wallertuin en het effect van de kap op flora en fauna. Ook bepleitte de commissie onderzoek naar beschermde planten en dieren in het gebied en naar het effect van kap op de grondwaterstand.

Het college is na aanvullend onderzoek van mening dat het effect van kap op het grondwater "redelijkerwijs aanvaardbaar" is. Op de andere onderdelen oordeelt het college dat de eigenaar naast een kapvergunning een ontheffing nodig heeft op basis van de Flora- en Faunawet. Deze moet aangevraagd worden bij het ministerie van LNV. Dit punt voegt het college nadrukkelijk toe aan de verleende vergunning

Voor nadere informatie:
Communicatie gemeente Delft, Willem van de Ven (015 - 260 2782)
-----------------------


---- --