Ingezonden persbericht

Directiewisselingen bij ADP Nederland

ROTTERDAM, 20051007 -- Rotterdam - Drs. Aldo Veenstra en drs. Boudewijn Schreinemacher RA versterken sinds kort de directie van ADP Nederland BV. Met deze aanstellingen geeft de ADP-directie niet alleen de verjonging maar ook de focus op de markt duidelijk gestalte. Enige tijd geleden verlieten directieleden Sjoerd van Tussenbroek (Diensten) en Ronald Innemee (Non-Profit) de organisatie.


Aldo Veenstra (36) is verantwoordelijk voor de afdeling Overheid, Non-profit & Zorg. Hij komt van branchegenoot Raet. Daar was hij, als Director, actief in hetzelfde segment. Voorafgaand aan de Raet-periode was de in 1993 aan Nijenrode afgestudeerde Veenstra succesvol in diverse leidinggevende functies in ICT- georiënteerde bedrijven als Getronics en Fujitsu Services.
Veenstra ziet veel kansen: "Bij de overheid, non-profitsector en de zorg staan de budgetten sterk onder druk en is er sprake van loonmatiging. Tegelijkertijd wordt er van medewerkers steeds meer verwacht. ADP komt daarom met oplossingen die organisaties zowel helpen om geld te besparen als in hun medewerkers te investeren."
Een voorbeeld heeft hij uiteraard direct paraat: "Ik denk dan direct aan de optimalisering van de workflow rond het verlofproces en de administratieve afhandeling van nieuwe arbeidsvoorwaarden in het kader van de Levensloopregeling. Daardoor wordt de totale kwaliteit beter."

Financieel directeur
Boudewijn Schreinemacher (35) is recent aangesteld als Financieel Directeur bij ADP Nederland BV, Salaris-. Benefits- en personeelsadministratie.
Schreinemacher is register accountant en was bij zijn vorige werkgever, Coca Cola Enterprises Nederland, de tweede man op de omvangrijke afdeling Finance.
Bij ADP is hij eindverantwoordelijk voor de financiële afdeling en een belangrijke schakel met de hoofdkantoren in Parijs en New Jersey. Zijn aandacht zal de komende tijd vooral uitgaan naar het professionaliseren en verder uitbouwen van de financiële organisatie gericht op de verwachte toekomstige groei van ADP in Nederland.

De directieteam van ADP staat onder leiding van algemeen directeur Hein Brockhoff en bestaat naast Veenstra en Schreinemacher ook uit Léon Vergnes (Sales); Marcel de Dood (Operations); Folkert van Hasselt (Productontwikkeling) en Hans Jansen (Klantenservice en Diensten).

Over ADP Nederland
ADP Nederland BV is een van de grootste Nederlandse verwerkers van salarisgegevens en personeelsinformatie. Ongeveer een miljoen Nederlanders ontvangen maandelijks hun loonstrook van ADP. ADP Nederland had in 2004 (boekjaar 2005) een omzet van 64 miljoen euro en is een dochteronderneming van het beursgenoteerde Amerikaanse concern Automatic Data Processing Inc. dat beschikt over de ook in Europa steeds prominenter gewaardeerde triple A-status. Wereldwijd verwerkt ADP (44.000 medewerkers) de salarissen voor meer dan 32 miljoen werknemers en realiseerde daarmee een omzet van $ 8,5 miljard (boekjaar 2005).




Ingezonden persbericht