Aladdin eSafe SecureSurfing: anti-spyware en -phishing voor ISP's

IJsselstein, 7 oktober 2005 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, introduceert een anti-spyware en -phishing-oplossing voor internet service providers (ISP's). eSafe Tiered SecureSurfing stelt internetaanbieders in staat hun klanten een internetverbinding zonder spyware- of phishing-gevaar te bieden.

Vorige maand bleek uit onderzoek van het Aladdin eSafe Content Security Response Team dat 15 procent van alle spyware daadwerkelijk wachtwoorden, emailadressen en inlognamen steelt en toetsaanslagen registreert en opslaat. ISP's nemen momenteel vooral beveiligingsmaatregelen ten aanzien van virussen. eSafe Tiered SecureSurfing zorgt voor een werkelijke 'clean pipe', omdat ook andere gevaren als spyware en phishing-aanvallen worden tegengehouden.

"Thuisgebruikers en kleine bedrijven moeten bijna beveiligingsexperts worden voor het beheren van anti-virus, anti-spyware, firewalls en beveiligings-patches", aldus Shimon Gruper, vice president Technology bij de Aladdin eSafe Business Unit. "Door het toepassen van eSafe SecureSurfing nemen de ISP's deze zorgen uit handen van de gebruikers en kunnen zij veilig gebruikmaken van de internetverbinding."

Door het gebruik van de Tiered SecureSurfing-oplossing kunnen ISP's hun inkomsten direct vergroten, omdat ze de beveiliging van de eindgebruiker overnemen. Ze bieden zo een hoog beschermingsniveau, zonder dat de gebruiker hier iets voor hoeft te doen. Daarnaast verminderen de uitbraken van kwaadaardige code en wordt zodoende het aantal helpdeskoproepen verminderd.

eSafe werkt proactief tegen spyware, het stelen van wachtwoorden, Trojaanse paarden en botnetwerken die gebruikt worden voor diverse kwaadaardige activiteiten als spam, phishing, denial of service attacks en het gebruik van een pc als aanvalsproxy.

Beschikbaarheid
Van eSafe Tiered SecureSurfing is momenteel alleen een beta-versie verkrijgbaar. Medio januari 2006 is het eerste platform volgens de huidige planning algemeen beschikbaar.

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.Aladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.