Politie Zeeland


---


Z-6546-2005 Woningbrand in Nieuwvliet
In de Prinses Wilhelminastraat is vrijdagmorgen brand ontstaan in een woning.
De brand werd rond 05.20 uur ontdekt door de buren die vervolgens 112 belden. In de woning waren op dat moment nog drie bewoners en een hond aanwezig die door omstanders uit het pand werden gehaald. Rond 06.15 uur werd het sein brand meester gegeven. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


Z-6547-2005 Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed van alcohol
Van een 35-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen is vrijdagmorgen rond 07.30 uur het rijbewijs ingevorderd.
De automobilist had de aandacht van andere weggebruikers getrokken omdat hij slingerend over de N61 van Lamswaarde richting Zaamslag reed. In Zaamslag werd hij door agenten aan de kant gezet waarna een blaastest werd afgenomen. Hieruit bleek dat hij 3,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man ging vrijwillig mee naar het bureau waar zijn rijbewijs werd ingevorderd. Met een dagvaarding op zak mocht hij het politiebureau weer verlaten.


O-6548-2005 Kleding gestolen uit winkelpand
Vrijdag rond 03.30 uur is er ingebroken in een kledingzaak in Kapelle.
Uit het pand werd een hoeveelheid kleding weggenomen t.w.v. enkele tienduizenden euro's.


Z-6549-2005 Fietsen en gereedschap gestolen uit schuur
Uit een schuur bij een woning aan de Van Riebeeckstraat in Terneuzen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee fietsen en enkele gereedschapskisten gestolen.
Een van de fietsen werd een tiental meters verderop teruggevonden alsmede de gereedschapskisten die nagenoeg leeg waren. Waarde van de weggenomen goederen is niet bekend.


O-6550-2005 Bedrijfsauto rijdt tijdens mist in sloot
Op de Ringweg in Oosterland is vrijdag rond 10.00 uur een 29-jarige inwoner van de gemeente Borsele met zijn bedrijfsauto in de sloot gereden.
Door de mist zag hij een bocht naar links te laat en schoot rechtdoor de sloot in. De voorzijde van de bedrijfsauto raakte hierbij beschadigd. De bestuurder is voor de zekerheid even ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.