Gemeente Delft

Delft investeert miljoen extra in onderhoud wegen

Delft investeert de komende vier jaar één miljoen euro extra in het onderhoud van wegen. Hiermee hoopt de gemeente de teruglopende kwaliteit van de bestrating in Delft een halt toe te roepen. Hoewel in de afgelopen jaren het meeste achterstallig onderhoud is weggewerkt, verschuift de kwaliteit van een zeer groot aantal wegen naar matig tot slecht. Extra financiële inspanningen hebben de afgelopen tijd de kwaliteit van vrij liggende fietspaden sterk verbeterd. Dat blijkt uit het gemeentelijk Beheerplan Wegen 2006-2010.

Begin 2004 is de kwaliteit van wegen in Delft vergeleken met de situatie in 2001. De gemiddelde kwaliteit van verhardingen is in die periode licht verbeterd. Desondanks is het toen vastgestelde gemiddelde kwaliteitsniveau nog niet bereikt. Ondanks herbestratingen is de gemiddelde kwaliteit van wegen in de binnenstad de afgelopen jaren minder geworden. In smalle straten ontstaat sneller spoorvorming en ook de hoge grondwaterstand en de daardoor slappere ondergrond kunnen daarbij een rol spelen.

Om de hinder door verkeersgeluid te verminderen wil Delft vaker geluidsarm asfalt toepassen. Voor zo'n 23 hectare (ca 18 km) is geluidsarm asfalt absolute prioriteit. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Ruys de Beerenbrouckstraat, de Krakeelpolderweg en de Schoemakerstraat. Voor ongeveer 9 kilometer is het wenselijk. Voor toepassing van geluidsarm asfalt trekt de gemeente de komende 4 jaar jaarlijks 70.000 euro extra uit. Ook het onderhoudsbudget gaat daarom omhoog.

Voor het verwijderen en reinigen van teerhoudend asfalt trekt Delft jaarlijks 200.000 euro uit. Uiteindelijk moet alle teer uit het asfalt zijn verdwenen. Nu zit nog teer in iets meer dan de helft van al het Delftse asfalt.

Voor nadere informatie
Communicatie gemeente Delft, Willem van de Ven, (015-2602782)


-----------------------


---- --