Provincie Zuid-Holland

Zeven sollicitanten voor burgemeestersfunctie Schiedam

Voor de burgemeestersvacature in Schiedam hebben zich zeven sollicitanten gemeld bij de Commissaris van de Koningin. De sollicitanten - allen mannen - variëren in leeftijd van 42 tot 59jaar. Drie van hen zijn lid van GroenLinks, twee van de PvdA en twee van de VVD. Drie kandidaten zijn wethouder in een gemeente, of hebben deze functie eerder vervuld. Onder de sollicitanten bevinden zich twee burgemeesters.

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, zal zich in de komende weken een beeld vormen van de kwaliteit van de sollicitanten en hun geschiktheid voor de burgemeesterspost in Schiedam. Hiertoe zal hij onder andere inlichtingen inwinnen en gesprekken met de kandidaten voeren. Vervolgens zal hij de sollicitanten bespreken met de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Schiedam. Het is de bedoeling dat deze commissie op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets twee kandidaten selecteert, die meedoen in het referendum op 7 maart 2006.

Het burgemeestersambt van Schiedam komt vacant doordat de huidige burgemeester, de heer drs. R. Scheeres, op 1 mei 2006 gebruik zal maken van de flexibele pensioenregeling FPU. De heer Scheeres is sinds januari 1984 burgemeester van Schiedam en daarmee de langst zittende burgemeester in Zuid-Holland.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22