Gemeente Alkemade


Onderzoek projecten De Bloemen, Noordplein en Spoorstraat

Tijdens de raadsvergadering van 17 mei 2005 heeft de CDA-fractie een motie ingediend waarin werd voorgesteld een onderzoek in te stellen naar de gang van zaken rond het project De Bloemen. De raad heeft deze motie unaniem aanvaard met de toevoeging dat het onderzoek zich mede over enkele andere projecten moet uitstrekken. De verdere uitwerking en uitvoering van de motie is opgedragen aan het presidium van de raad.

Conform de uitspraak van de raad heeft het presidium een onderzoeksopdracht geformuleerd. Deze opdracht houdt in dat van de projecten De Bloemen, Noordplein en Spoorstraat de gevolgde procedures, besluitvorming en communicatie worden onderzocht. Belangrijke aspecten daarbij zijn de vormgeving van de samenwerkingsconstructies met de private partijen en de financiële inrichting en afwikkeling van de projecten. Het doel van het onderzoek is op basis van de resultaten aanbevelingen te formuleren om voor toekomstige projecten te komen tot een voor iedereen meer duidelijk, transparant en effectief proces.

Na van verschillende bureaus offertes te hebben ontvangen, heeft het presidium de opdracht verleend aan onderzoeksbureau Jacques Necker bv. Dit bureau zal in december 2005 het eindrapport presenteren.

Het presidium acht het van groot belang dat het onderzoek snel en efficiënt wordt afgerond opdat in december van dit jaar over de conclusies en aanbevelingen kan worden gesproken.