Ingezonden persbericht


Persbericht

Exclusieve samenwerking
Accor Hotels Nederland en Joop van den Ende theaterproducties

Amsterdam, 7 oktober 2005 - Accor Hotels Nederland en Joop van den Ende theaterproducties hebben een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten. Hiermee is Accor Hotels Nederland exclusieve hotelpartner voor de producties Beauty and the Beast, Jesus Christ Superstar en Cabaret. De internationale hotelketen heeft het exclusieve recht om deze musicals in combinatie met hotelovernachtingen op de markt te brengen. Ook is Accor Hotels gekozen als exclusieve hotelpartner als het gaat om accommodatie voor staf en artiesten van alle Joop van den Ende theaterproducties.

Erwin van Lambaard, Managing director van Joop van den Ende theaterproducties, en Kees van Maaswaal, directeur van Accor Hotels Nederland tekenden de overeenkomst. Dit vond plaats in Theater Carré voorafgaand aan de première van de musical Beauty and the Beast. De overeenkomst wordt gezien als een eerste stap naar een bredere samenwerking.

Accor Hotels ziet de theatermarkt als een perfecte toegevoegde waarde om haar gasten een compleet aanbod te doen. Met een hotelovernachting wordt dan ook tegemoet gekomen aan de vraag om van een theatervoorstelling een bredere beleving te maken en toegankelijker voor bezoekers van buiten de regio. In dit licht is Accor Hotels eerder dit jaar al hoofdsponsor geworden van Rembrandt de Musical die vanaf juli 2006 in Theater Carré staat.

*****

Over Accor

Met 168.000 medewerkers in 140 landen is Accor Europees marktleider en één van 's werelds grootste ketens op het gebied van reizen, toerisme en zakelijke dienstverlening. Twee belangrijke internationale activiteiten zijn:
. hotels: bijna 4.000 hotels (463.000 kamers) in 90 landen, casino's, reisbureaus en restaurants;
. services aan zakelijke klanten en openbare instellingen: dagelijks maken 19 miljoen mensen in 34 landen gebruik van een breed scala aan diensten (maaltijdvouchers, sociale dienstverlening, loyalty programma's, evenementen) die door Accor worden opgezet en beheerd.

Accor is in Nederland vertegenwoordigd met 54 hotels: 1 Sofitel Demeure (Hotel The Grand Amsterdam), 2 Sofitel, 2 Dorint Sofitel, 7 Novotel, 2 Dorint Novotel, 25 Mercure, 11 Ibis, 1 Etap en 3 Formule I hotels. In Nederland behoren ook Carlson Wagonlit Travel en de Accor Corporate Service vouchers tot de Accor-groep.