Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 7 oktober 2005

Hennepkwekerij ontruimd

Na melding van een brand komt de politie op het spoor van een hennepplantage

Enschede

Donderdagavond 6 oktober kwam omstreeks 20.30 uur een melding binnen van brand in een woning aan de Postenbrink in Enschede. Een getuige had gezien dat er rook uit een van de slaapkamers kwam. In de woning bleek sprake van een beginnend brandje, die door de brandweer werd geblust. Onduidelijk is nog hoe de brand is ontstaan. De bewoners waren niet aanwezig. In de slaapkamer werd een professionele hennepplantage aangetroffen. De apparatuur en 550 hennepplanten werden in beslag genomen en zullen vernietigd worden. De politie stelt een nader onderzoek in. (05-126963)

Letsel bij aanrijding

Fietser gewond na aanrijding met personenauto

Goor

Een 34-jarige automobilist uit Goor reed vrijdagmorgen 7 oktober omstreeks 08.00 uur op de Scherpenzeelsewe in Goor. Op de kruising met de Kerkstraat verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende fietser met als gevolg een aanrijding. De fietser, een 15-jarige jongen uit Goor, raakte gewond en werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-127090)

Scooterrijder raakt gewond

Automobilist verleent geen voorrang met als gevolg een aanrijding

Almelo

Vrijdagmorgen 7 oktober vond omstreeks 10.00 uur een aanrijding plaats tussen een scooter en auto op de kruising Plesmanweg/Van Maasdijkweg in Almelo. De bestuurder van de auto, een 43-jarige man uit Veldhausen, reed op de Plesmanweg en sloeg op genoemd kruispunt rechtsaf. Hierbij liet hij de 18-jarige scooterrijder, die rechts van hem op het fietspad reed, niet voorgaan. Gevolg hiervan was een aanrijding, waarbij de 18-jarige man gewond raakte. Hij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-127122)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --