Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 7 oktober 2005

Quixys maakt domeinbeheer snel, overzichtelijk en veel goedkoper

NetMasters optimaliseert aanvraagproces .eu domeinen

AMSTERDAM - Wanneer 7 december aanstaande de officiële registratieperiode van .eu-domeinnamen start, is het snel en gemakkelijk kunnen beheren van het aanvraagproces vitaal.

De officieel erkende .eu domeinnaam registrar NetMasters uit Amsterdam (www.netmasters.nl), introduceert vandaag het domeinbeheer programma Quixys, waarmee bedrijven eenvoudig en snel de aanvragen van hun eigen domeinnaam en de administratie daarvan kunnen beheren, of die van hun klanten.

Het reseller programma Quixys Domain Service verlaagt de gemiddelde doorlooptijd van een domeinaanvraag bijvoorbeeld van 30 naar 5 minuten. Actielijsten, statistieken, DNS-beheer het is allemaal geïntegreerd in Quixys: "Dit programma is geschikt voor iedereen die meerdere domeinnamen beheert of wil registreren", aldus Siete Kooijstra, directeur van NetMasters. "Je bent niet snel te klein. Zelfs bedrijven die maar 10 domeinnamen hebben geregistreerd, hebben baat bij Quixys."

Het programma biedt veel voordelen als in december de officiële registratie van gewilde .eu domeinnamen start. Een optimaal verloop van de aanvraag procedure is van groot belang voor providers, hosting-partijen maar zeker ook 'gewone' bedrijven. Kooijstra: "Quixys maakt dat (nu al) mogelijk."

NetMasters adviseert bedrijven om snel in actie te komen: "De registratie is opgedeeld in drie gedeelten. Om misbruik van domeinnaamregistratie te voorkomen, zijn er drie verschillende fases ingesteld; de zogenaamde 'sunrise-periodes'. Het is belangrijk om te weten wanneer je een aanvraag moet doen", stelt Kooijstra.

Fase 1 start op woensdag 7 december 2005 en eindigt op maandag 6 februari 2006. Voor registratie in Fase 1 komen in aanmerking: Gedeponeerde merknamen en familienamen, geografische indicaties en producten die van herkomst uit een bepaald gebied komen. Voor aanspraken op registratie geldt een bewijsplicht. Als bewijsstukken kan ondermeer gevraagd worden naar: registratienummers, merkrechtbewijzen en/of officiële publicaties

Fase 2 start op dinsdag 7 februari 2006 en eindigt dinsdag 6 april 2006. In fase 2 komen aan bod: Handelsnamen, handelsmerken, bedrijfsnamen, titels en beschermde literaire werken. Ook hier geldt een bewijsplicht. Als bewijsstukken kan ondermeer gevraagd worden naar: merkrecht registratienummer, gepubliceerde informatie in officiële (nieuws-)bladen, registraties bij beroepsverenigingen en/of inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel.

Fase 3 start op woensdag 7 april 2006. Deze fase is voor algemene inschrijvingen. Er zijn dan geen bijlagen of bewijsstukken meer nodig. Iedereen kan vanaf 7 april 2006 een .eu domeinnaam registreren. Uitgebreide informatie over .eu domeinnamen en de registratie ervan, is te vinden op www.eunames.nl en op www.netmasters.nl

Noot voor de redactie (