Politie Amsterdam-Amstelland

4-10-2005. Zaterdag 8 oktober is het Landelijke Politiedag. Ook in onze regio bent u van harte welkom. Op de ArenA Boulevard in Amsterdam Zuid-Oost is er tussen 10.00 en 17.00 uur van alles te beleven voor het hele gezin. Op deze dag, die in het teken staat van 'Aangifte doen loont!' zullen op de ArenA Boulevard alle ins-and-outs van de politie te zien zijn. Er zijn doorlopend demonstraties door onder andere hondengeleiders, bike-teams, aanhoudingseenheden, waterwerper, de Mobiele Eenheid en de brand- en traangaseenheid. Veel aandacht is er voor kinderen: zij mogen overal in en op en kunnen aan vanalles meedoen.

Er is heel veel politiemateriaal te zien zoals politiemotoren, surveillanceauto's en technische snufjes. Daarnaast worden er films vertoond, kunt u zelf via internet aangifte doen en zijn er allerlei theateracts voor jong en oud. Misschien loopt u Baantjer wel tegen het lijf of zijn hondje Jack (de echte!). Hoofdcommissaris Welten zal rond 13.00 uur met een politiehelikopter aankomen en het publiek toespreken.

U kunt uw bezoek aan de Landelijke Politiedag combineren met een bezoek aan de Amsterdam Arena of een rondleiding in het Ajax museum. Diverse winkels van de ArenA Boulevard zijn open voor het publiek. Natuurlijk kunt u die dag GRATIS parkeren op P2. Komt u ook?
---

Dronken automobilist rijdt paaltjes omver

7-10-2005. In de nacht van donderdag op vrijdag rond kwart over twaalf arresteerde de politie een 24-jarige Poolse man, nadat hij met een flinke borrel op een aantal paaltjes omver had gereden. De agenten reden in de Savornin Lohmanstraat, toen zij een melding kregen dat een rode personenauto een aantal paaltjes in dezelfde straat omver had gereden. Zij zagen de desbetreffende auto direct en spraken de bestuurder aan. Hierbij constateerden de agenten dat de adem van de man sterk naar drank rook. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar uit onderzoek bleek dat hij bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij mocht op het bureau zijn roes uitslapen. Beschonken bromfietser blijkt wapendrager
7-10-2005. Donderdagochtend rond elf uur werd bij een algemene verkeerscontrole op de Amstelveenseweg een 33âjarige Amsterdammer gearresteerd omdat hij in het bezit was van een vuurwapen en teveel had gedronken. Toen de bromfietser aan de kant werd gezet troffen de agenten onder zijn tweewieler een vuurwapen aan. De bromfietser, een bekende van de politie, gaf toe dat hij bang was geworden te worden gefouilleerd en zijn wapen had weggegooid. Het vuurwapen werd in beslag genomen. Hij bleek ook bijna twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Hij werd ingesloten. De wijkteamrecherche van bureau Koninginneweg heeft voor het rijden onder invloed en het bezit van het vuurwapen proces-verbaal opgemaakt.
---

Messentrekker gearresteerd

5-10-2005. Dinsdagmiddag arresteerde de politie in de Werktuigstraat een 37-jarige messentrekker. De man die het aan de stok kreeg met een kennis dreigde zijn opponent tijdens een ruzie aan het mes te rijgen. Daarnaast zwaaide hij ook nog met een ijzeren staaf. Gewaarschuwde agenten slaagden erin de verdachte te overmeesteren, waarna hij werd ontwapend. De amokmaker is ingesloten.