DSM



Published: 16:15 07.10.2005 GMT+2 /Source: DSM /AEX: DSM /ISIN: NL0000009801

Benoeming Chief Innovation Officer markeert start Vision 2010 strategie


Vision 2010 - Building on Strengths, de gisteren gepresenteerde nieuwe strategie van DSM voor de komende vijf jaar, is sterk gericht op versnelde, marktgedreven groei en innovatie en de ontwikkeling van nieuwe activiteiten (New Business Development). Daartoe wordt op concernniveau een Innovation Center opgericht om het innovatieproces te versnellen en te ondersteunen.

Het Innovation Center zal worden geleid door de Chief Innovation Officer. In deze nieuwe functie heeft de Raad van Bestuur Rob van Leen (48) benoemd. De heer Van Leen is nu nog Business Group Director van de DSM Food Specialties businessgroep. Hij zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2006 in functie treden als Chief Information Officer.

Het Innovation Center zal onder meer de corporate technology organisatie omvatten, alsmede een Innovation Competence Center en een Innovation Shared Service Center ( inclusief de corporate licensing, venturing en intellectual property activiteiten) en zal leiding geven aan de Emerging Business Area programma's (Personalized Nutrition, Biomedical Materials, Specialty Packaging en White Biotechnology).

Rob van Leen werkt sinds 1987 bij DSM. Behalve Business Group Director van DSM Food Specialties was hij onder meer Business Unit Director van DSM Dairy Ingredients en Technology Director van de R&D-organisatie van DSM Food Specialties. De heer Van Leen promoveerde in de Wis- en Natuurkunde aan de Universiteit van Nijmegen en behaalde een Master-graad in de biologie aan de Universiteit van Utrecht. Hij behaalde tevens een MBA-graad aan de Nyenrode Business Universiteit.


DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronica-producten. De onderneming heeft een jaaromzet van ongeveer EUR 8 miljard en biedt werk aan zo'n 23.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen op alle continenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.