Politie Hollands Midden

Datum: 7 oktober 2005


---
Katwijk (valse melding) Beroving met geweld, oproep getuigen Vandaag is gebleken dat onderstaande melding van beroving een valse melding is geweest. Wij vragen u dan ook het bericht niet te publiceren.

De politie roept getuigen van een beroving op zich te melden bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844. De beroving vond plaats op vrijdag 7 oktober, omstreeks 00.15 uur, op de T-splitsing van de Wassenaarseweg met de Ir. G. Tjalmaweg. Een 23-jarige man uit Valkenburg reed op zijn fiets toen hij twee mannen in het zicht kreeg die beiden met de fiets aan de hand op het fietspad liepen. Bij het naderen van de mannen draaiden zij zich ineens om en probeerde de jongen van zijn fiets te slaan. Dit lukte gedeeltelijk waarna hij van zijn fiets afgetrokken werd. De mannen sloegen op hem in en schopten hem. De 23-jarige man heeft nog om hulp geroepen, maar dit mocht niet baten. Op een gegeven moment stopt het slaan en ziet de man kans om weg te rennen. Hij keert terug om zijn fiets op te halen, maar de inhoud van zijn portemonnee is wel gestolen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen die de twee mannen of de beroving gezien hebben.

Voorhout Poging en diefstal uit bedrijf De politie is een onderzoek gestart naar bedrijfsinbraken aan de Herenstraat. In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 oktober, is er in twee bedrijven ingebroken en in een derde gepoogd in te breken. Er is echter maar in een bedrijf buit gemaakt. De buit betrof een geldbedrag. De politie heeft aangifte opgenomen van (poging) diefstal.

Valkenburg/Noordwijk/ Snelheidscontroles RVHT Noordwijkerhout Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 5 en donderdag 6 oktober diverse snelheidscontroles gehouden op de N206. Ter hoogte van Valkenburg op de N206 (Ir. G. Tjalmaweg) mag 80 km/uur gereden worden. Hier hield praktisch iedereen zich aan de snelheid. Slechts een half procent reed toch te snel. Bij Noordwijk en Noordwijkerhout werd ook gecontroleerd op de N206. Ook hier hield het leeuwendeel zich aan de maximumsnelheid. Slechts 1,5% reed te hard.

Leiden Aanhouding na mishandeling

De politie heeft vrijdag 7 oktober een 23-jarige man uit Leiden aangehouden wegens mishandeling van een 18-jarige Leidse. De man schopte de vrouw in de rug nadat zij enkele bezittingen had opgehaald uit zijn woning in het centrum. De relatie tussen de man en de vrouw was onlangs beëindigd.

Leiden Openbare dronkenschap

De politie heeft vrijdagmiddag, 7 oktober, twee Leidenaren van 45 en 46 jaar aangehouden wegens openbare dronkenschap. Na een melding trof de politie de twee aan op de Hoogstraat ter hoogte van de ijssalon. Beide mannen waren onder invloed van alcohol. Een van de mannen lag dronken op de grond. De mannen hadden terwijl de politie naar de locatie reed met stoelen gegooid.

Leiden Helmcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 6 oktober een helmcontrole gehouden in Leiden. Motorrijders van het RVHT gaan bij deze controles actief op zoek naar bromfietsers die geen helm dragen. Geen helm dragen verhoogt de kans op letsel bij een aanrijding of valpartij aanzienlijk. Zeven helmloze bromfietsers werden door de motorrijders staande gehouden en kregen een bekeuring (55 euro). Het RVHT houdt geregeld dergelijke controles, niet alleen in Leiden maar ook in de rest van de regio Hollands Midden, dus ook bijvoorbeeld in de Duin- en Bollenstreek en in de omgeving van Alphen a/d Rijn.

Leimuiden Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 4 oktober een snelheidscontrole gehouden op de N207 ter hoogte van Leimuiden. Praktisch iedereen bleek zich aan de snelheid te houden. Nog geen half procent, 17 bestuurders, reed harder dan de maximumsnelheid van 80 km/uur op deze provinciale weg. Toch blijkt uit metingen dat op dit gedeelte van de N207 meer mensen te hard rijden, ongeveer 5%. Het RVHT controleert hier dus regelmatig om te zorgen dat dit percentage niet hoger komt te liggen.

Hazerswoude/Alphen a/d Rijn Snelheidscontroles RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 4 en woensdag 5 oktober snelheidscontroles gehouden op de N11 ter hoogte van Hazerswoude en Alphen a/d Rijn. Over het algemeen werd er rustig gereden. Het percentage van bestuurders die toch de maximumsnelheid van 100 km/uur op deze autoweg overtraden, varieerde van 1% tot 3,7%. Ondanks deze lage percentages controleert het RVHT toch zeer regelmatig op de N11. De N11 is een zeer drukke autoweg waar per dag ruim 30.000 auto's overheen rijden. Bovendien kent de N11 enkele kruisingen met stoplichten waar een maximumsnelheid van 70 km/uur. Hierdoor wordt te hard rijden - ook al is het maar een paar kilometer te hard - een gevaarlijke zaak. Helaas rijden er ook mensen meer dan een paar kilometer te hard Dinsdag werd zelfs een snelheid van 146 km/uur gemeten.

Hazerswoude-Dorp Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 4 oktober een snelheidscontrole gehouden op de Gemeneweg (N209). Met behulp van de lasergun werden vooral de hogere snelheden eruit gehaald. Het team liet zes bestuurders stoppen omdat ze ruim harder reden dan de 80 km/uur die op deze provinciale weg gereden mag worden. De hoogstgemeten snelheid was 116 km/uur. Alle bestuurders kregen ter plekke een bekeuring aangezegd. Ook heeft het team 40 bestuurders een blaastest laten afleggen Niemand bleek echter (te veel) te hebben gedronken.

Lekkerkerk/Bergambacht/ Snelheidscontroles RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 5 en donderdag 6 oktober snelheidscontroles gehouden op de provinciale wegen rond Lekkerkerk (C.G. Roosweg), Bergambacht (N210) en Stolwijk (Schoonhovenseweg). Bij Lekkerkerk en Bergambacht op de N210 reed praktisch iedereen niet harder dan de maximumsnelheid van 80 km/uur. Ongeveer 1 á 1,5% reed echter toch te hard. De hoogstgemeten snelheid was 101 km/uur. Bovendien kregen twee automobilisten een bekeuring, één omdat hij onnodig lichtsignalen gaf (65 euro), de ander omdat hij onnodig toeterde (65 euro). Bij Stolwijk op de Schoonhovenseweg (N207) reed ook ongeveer een ruime 1% te hard. Hier was de hoogstgemeten snelheid 96 km/uur.

Haastrecht Gordelcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 6 oktober een gordelcontrole gehouden in Haastrecht op de provinciale weg N228. Zeventien automobilisten kregen een bekeuring (45 euro) omdat zij de gordel niet droegen.

Gouda Proces Verbaal na valse aangifte

De politie maakt proces verbaal op tegen een 45-jarige Gouwenaar wegens het doen van een valse aangifte. De man zou op vrijdag 7 oktober 's morgens geld hebben gehaald bij de Fortis-bank aan het Poldermolenplein. Buiten zou hij nog eens een bedrag hebben gepind waarna hij naar zijn auto was gelopen. Volgens de man had hij een klap op zijn hoofd gehad waarna hij van het geld, enkele duizend euro's, werd beroofd. Het buurtonderzoek welke direct na de melding werd ingesteld bracht bij omwonenden en klanten van het nabij gelegen winkelcentrum gevoelens van onrust teweeg. Tijdens het opnemen van de aangifte werd echter steeds duidelijker dat het verhaal van de Gouwenaar niet overeenstemde met de bevindingen van de politie. Daarnaast waren er geen verwondingen van een klap te zien. Uitleg van de Gouwenaar hierover zorgde eveneens voor twijfels bij de politie. De Gouwenaar gaf toe dat de aangifte vals is.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --