Gemeente Bladel


Kwaliteitstesten hulpverlening

Op 1 oktober nam de brandweer Bladel met twee ploegen deel aan de regionale kwaliteitstesten hulpverlening in de gemeente Reusel-De Mierden. Bij deze kwaliteitstesten zijn de ploegen verdeeld over vijf klassen met in iedere klasse acht ploegen.

De ploeg van de post Hapert trad 's morgens als eerste aan in de klasse 2. Er moest een slachtoffer gered worden dat bekneld zat onder een stapelaar voor hout. Het slachtoffer had ook zoutzuur in zijn ogen gekregen. Verder was een tweede slachtoffer in een grote spijker gesprongen, die doorgeknipt moest worden. De hele hulpverleningsklus werd ruimschoots binnen de daarvoor gestelde tijd geklaard. De ploeg eindigde op de 5^de plaats.

De ploeg van de post Bladel, die in klasse 3 zit, werd voor de test opgeroepen voor een ongeval tussen een personenauto en een vrachtauto. Een persoon onder de vrachtauto was bij aankomst overleden. De bevelvoerder moest hierop de juiste acties ondernemen. Verder zaten in de personenauto twee beknelde slachtoffers die bevrijd moesten worden, waarvan één met spoed. De ploeg behaalde na een zeer goede inzet de
1^ste plaats. Hierdoor promoveert deze ploeg naar klasse 2.

Dit betekent dat het komende jaar de ploegen van beide posten een mooie interne strijd kunnen aangaan wie in de klasse 2 als beste uit de bus komt.


---