Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Emmen 07-10-2005

Tasjesdief bekent nog andere beroving
EMMEN - De 19-jarige tasjesdief uit Emmen die dinsdagavond door de politie werd aangehouden met behulp van alerte omstanders, heeft ook een bekentenis afgelegd over een andere beroving. Het gaat om de diefstal met geweld van een tas van een 85-jarige inwoonster van Emmen. De vrouw liep op 23 augustus met haar rollator op de Dilgt, toen zij van haar tas beroofd werd.
Dinsdag jl. fietste een 35-jarige vrouw uit Emmen op de Wilhelminastraat toen de tasjesdief vanuit de auto haar handtas uit de fietsmand greep.
Tijdens het verhoor van de verdachte heeft hij in beide berovingen een bekentenis afgelegd. (05-185929)

Gewond bij aanrijding
ASSEN Een 45-jarige inwoner van Assen is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee fietsers. De man fietste over het fietspad bij het viaduct van de Rolderstraat. Tegemoet kwam hem een groepje fietsers en in het voorbijgaan raakte de man één van het groepje jongeren. De man en enkele jongeren kwamen ten val, waarbij de man met onbekend letsel is overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. De andere betrokkene, een 16-jarige inwoonster van Gieten kon terplaatste door het ambulancepersoneel behandeld worden. Anderen die gevallen waren hadden geen schade of letsel. (05-186678)

Onderzoek naar inbraken in autos
SPIER Op het erf van een woning aan de Wijsterseweg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 4 autos opengebroken. Uit alle autos werd de radio/cd-speler gestolen. De daders waren in de autos gekomen door het forceren van een portier. De totale schade is niet bekend. (05-186670)

Politie ontdekt hennepkwekerij
MEPPEL De politie heeft vrijdagmorgen een hennepkwekerij ontdekt in een schuur aan de Slingenberg. In de kwekerij werden 243 planten aangetroffen. Planten en benodigde apparatuur werden verwijderd. De elektriciteit werd buiten de meter om afgetapt. Onderzoek naar de eigenaar c.q. de kweker wordt ingesteld. (05-186764)

Bekeuringen bij controles door politie
ASSEN De politie heeft donderdagavond in Assen negen bekeuringen uitgeschreven bij diverse controles. Bekeuringen werden opgemaakt voor het niet dragen van een helm, maximumsnelheid, geen bromfietscertificaat, geen verlichting op fiets, onjuist parkeren en onjuiste verlichting op personenauto. (05-186622)

MEPPEL Bij een controle op de Hesselterlandweg zijn vrijdag 7 bekeuring uitgedeeld. De bekeuringen werden opgemaakt voor het niet tonen van rijbewijzen, geen autogordel, onjuiste aangebracht hulpkoppelingen, onjuist kenteken op aanhangwagen en een defecte verlichting. ( 05-186846)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot zondagmorgen 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.