Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 7 oktober

* OP HETERDAAD BETRAPT
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord - Ridderster hebben in de nacht van donderdag op vrijdaag een 40-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak. Om even voor twee uur, vrijdagmorgen vroeg, zagen surveillerende politiemensen dat er een ruit was vernield van een supermarkt aan de Strijensestraat. In de buurt van de winkel zag men vervolgens een man lopen met een tas die uit de richting van de supermarkt kwam. Hij liep naar een fiets die aan de andere kant van de straat stond. Op aanroepen reageerde hij niet waarop hij direct werd aangehouden. De tas die hij bij zich had zat vol met rookwaar. De verdachte in overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* AUTOKRAKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district West hebben donderdagmiddag een 35-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van een auto-inbraak. Omstreeks half vijf kwam de melding dat er op de Hooidrift iemand aan het inbreken was in een Hyundai bus. De dader zou via de Heemraadssingel in de richting van het Heemraadsplein lopen. Op de Heemraadssingel werd de verdachte getraceerd. Het opgegeven signalement klopte volledig. Hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten. De verdachte was in het bezit van een schroevendraaier, waarmee vermoedelijk de autoruit werd ingeslagen.


* GEWAPENDE OVERVAL OP SUPERMARKT, DADERS NOG VOORTVLUCHTIG

BERKEL EN RODENRIJS - Drie gemaskerde en bewapende mannen drongen vrijdagmorgen, rond half acht, een supermarkt aan de Esdoornlaan binnen. Ze bedreigden de zes personeelsleden met vuurwapens en gingen er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. Ze verdwenen in onbekende richting. De recherche van district Noord stelt een onderzoek in naar de daders. Getuigen van de overval die zich nog niet bij de politie hebben gemeld of mensen die anderszins over informatie beschikken worden verzocht contact op te nemen met genoemde recherche via telefoonnummer 0900 - 8844.


* BRAND IN WONING, NIEMAND GEWOND GERAAKT

ROTTERDAM - In een woning aan de Mathenesserdijk is donderdagmiddag brand ontstaan als gevolg van een brandende kaars. Omstreeks drie uur was de 23-jarige bewoner naar de badkamer gelopen. Toen hij terugkwam in de kamer zag hij dat er een gordijn in brand was gevlogen door de kaars. Hij heeft het brandende gordijn in het trappenhuis gegooid en is het huis uitgevlucht. De brandweer heeft het gordijn in het trappenhuis geblust.