Rijksuniversiteit Groningen

Economen Congres Groningen 2005

Datum: 7 oktober 2005

Op 7 oktober 2005 vindt het zestiende Economen Congres Groningen (ECG) plaats. Het ECG is een jaarlijks terugkerend evenement dat georganiseerd wordt door de Economische Faculteitsvereniging (EFV), in samenwerking met de Faculteit der Economische Wetenschappen (FEW) en de Vereniging van Afgestudeerden (VERAF) van de Rijksuniversiteit Groningen. Het Economen Congres Groningen 2005 zal de volgende titel dragen:

Head to Head

How to survive in the changing global economy

Evenals in de afgelopen zes jaar zullen circa 550 studenten, alumni, medewerkers van de faculteit en bedrijfsdeelnemers bijeenkomen. Dit jaar zullen zij zich verdiepen in de opkomst van China en de globale economische machtsverschuiving die dit teweegbrengt. Aan de hand van een viertal thema's zal de vraag worden behandeld hoe er door de traditionele grootmachten, de Verenigde Staten en Europa, ingespeeld moet worden op de machtsverschuiving.

De dag zal worden geleid door de heer L.J. de Waal (oud-voorzitter FNV Vakcentrale). Het sprekerscollectief bestaat onder andere uit de heer H. Wiegel, de heer H. Heemskerk (CEO Rabobank), de heer P. de Grauwe (KU Leuven), de heer B.E.M. Wientjes (voorzitter VNO-NCW), mevrouw A.M. Jongerius (voorzitter FNV Vakcentrale) en mevrouw A.D.S.M. Nijs (Tweede Kamerlid VVD).

Het congres voorziet de deelnemers van een heldere visie op de huidige economische ontwikkelingen in de wereld en brengt daarnaast studenten, bedrijfssponsoren en bedrijfsdeelnemers met elkaar in contact. Gedurende de dag wordt er een lunch, diner en borrel aangeboden in de Martinikerk. Het volledige dagprogramma is te vinden op www.economencongresgroningen.nl.

Datum en tijd

vrijdag 7 oktober 2005, 08.30 - 22.00 uur

Titel

Head to Head: how to survive in the changing global economy

Plaats

Stadsschouwburg Groningen

Organisatie

EFV, FEW en VERAF

Informatie

www.economencongresgroningen.nl Laatst gewijzigd: 26 september 2005 15:42