Gemeente Amsterdam

Islam en Amsterdam

Serie debatten in Argan

29 september 2005
---
Bas Kohler

In maanden oktober, november en december organiseert jongerencentrum Argan samen met UMMAO (unie Marokkaanse moskeen Amsterdam en Omstreken), Studentenvereniging Khmisa zes debatten met het thema `Islam & Amsterdam. Hiermee willen we een open en vooral transparante dialoog op gang zetten tussen Amsterdammers van Islamitische en niet Islamitische afkomst.

De debatten zijn open voor alle Amsterdammers en hebben uiteenlopende thema's die ook veelvuldig terugkeren in het publieke debat over integratie.

islam en amsterdam flyer

Dialoog

Amsterdammers moeten samen een antwoorden vinden voor de huidige vraagstukken die gepaard gaan met integratieproblematiek. De serie Islam en Amsterdam vormt daarom een uitstekend platform voor een dialoog. Waar het vinden van antwoorden voor problemen behoort tot een belangrijke doelstelling van de debatten. Daarom zullen de resultaten aan het eind van deze debatreeks aan het College van Burgemeester en Wethouders gepresenteerd worden.

Opvoeding en onderwijs

Het eerste debat vindt plaats op vrijdag 7 oktober, met openingsspeech van wethouder Ahmed Aboutaleb. Het thema is: "Opvoeding en onderwijs". De volgende onderwerpen zullen aan bod komen: Draagt Islamitisch onderwijs bij aan integratie?, Moeten moskeen zich afzijdig houden van onderwijs? Past Islamitische opvoeding in een Westerse samenleving? Waarom gaat het mis bij Marokkaanse ouders, inzake het opvoeden? Moeten taboes bespreekbaar worden in Islamitische scholen en gezinnen.

wethouder Aboutaleb

Deelnemers

Aan het eerste debat zullen meedoen: Ahmed Marcouch (bestuurslid en woordvoerder UMMAO unie Marokkaanse moskeeën en omstreken), Razia Rahamat (lerares ICA Islamitisch college Amsterdam), voorzitter van Amsterdamse PvdA fractie Lodewijk Asscher e.a. Radi Suudi (politicoloog en bekend van Dialoog op NMO) zal het debat leiden.

LocatieL: Jongerencentrum Argan

Tijd: 18:00

Voor verdere data en het programma zie de website: www.argan.nl

Informatie en reservering: 020-6389966.