Gemeente Alkmaar


Feestelijke opening IJsseizoen met gratis schaatsen, clinics en schaatsruilbeurs

Alkmaar, 3 oktober 2005

Helaas, het valt niet meer te ontkennen: de zomer is nu echt voorbij. Maar gelukkig is er een goede reden om uit te kijken naar de naderende herfst en winter, want: we kunnen weer schaatsen! Op 7 oktober wordt vanaf 16.00 uur het IJsseizoen officieel geopend op ijsbaan De Meent. Iedereen is welkom, en er is van alles te doen: lekker schaatsen of een echte schaatsclinic bijwonen bijvoorbeeld (allemaal gratis!). Je kunt ook je conditie laten testen met een fitheidscan of je schaatsen ruilen op de tweedehands schaatsmarkt in de ijshal. Er is een bongoband en later op de avond een dweilorkest.

Burgemeester van Rossen opent het IJsseizoen in de ijshal van Sportcomplex De Meent (Terborchlaan 301) officieel om 16.00 uur. Daarna is het tot 21.30 uur tijd voor echte ijspret!

Na de opening van de burgemeester is er een demonstratie schoonrijden in de ijshal. De eerste honderd bezoekers ontvangen een gratis keycord.

Vrijschaatsen
Vanaf 16.30 uur kun je vrijschaatsen op de 400 meter baan en in de ijshal. Heb je je schaatsen vergeten of heb je geen schaatsen? Geen nood, neem dan een kijkje op de tweedehands schaatsmarkt in de ijshal. Je kunt hier tweedehands schaatsen kopen, maar ook je schaatsen ruilen tegen een ander paar. Mocht je hier niets van je gading vinden, dan kun je ook schaatsen huren op de ijsbaan voor maar EUR4,-. Voor iedereen die zelf schaatsen wil aanbieden op de schaatsmarkt: inschrijven is niet nodig, de markt is open voor iedereen.

Hoe gaat pootje-over ook weer precies? Of wil je eindelijk eens zonder stoel schaatsen? Vanaf 16.30 uur zijn er ieder half uur gratis schaatsclinics, aangeboden door schaats- en skeelerschool In Balans. De schaatsclinics worden op verschillende niveaus gegeven, van beginners tot gevorderden. Je krijgt bijvoorbeeld les over je houding of techniek.

Informatie over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de klapschaats of welke kleding je het beste warm houdt bij het schaatsen, vind je op de schaatsinformatiemarkt. Sportshop Slikker richt met medewerking van schaats- en kledingfabrikanten een aantal kraampjes in. Ook de schaatsclubs hebben een kraampje; hier vind je informatie over bijvoorbeeld het jeugdschaatsen op zaterdagochtend.

Conditietest
Hoe is het met je conditie gesteld? Je hartslag en vetpercentage kun je (tegen betaling) laten meten door fysiotherapeut Joost Adams door middel van een fitheidscan. En natuurlijk krijg je een passend advies over hoe je , als dat nodig is, je conditie kunt verbeteren.... Bijvoorbeeld door meer te schaatsen?

Voor de kleintjes is er een springkussen in de sporthal.

Adviezen van topsporters over training, voeding en kleding krijg je tijdens workshops in het sportcafé. Carolien Slikker, Suzanne de Goede, Bas Giling, Miel Rozendaal en fysiotherapeut Joost Adams geven je de laatste tips.

Iedere dag
Vanaf 8 oktober is de ijsbaan weer volgens het reguliere programma geopend en kan er iedere dag geschaatst worden. Meer info over openingstijden en toegangsprijzen is te vinden op www.sportiefalkmaar.nl. Op 5, 6 en 7 oktober is de kassa van IJsbaan De Meent extra geopend van 14.00 tot 20.00 uur voor het aanvragen en verlengen van sportpaspoorten en de aanschaf van meerrittenkaarten.

3 oktober 2005