Time : 3:45:02 PM
Date : Wednesday, October 05, 2005
Sender Name: Max Havelaar

Max Havelaar:

LANCERING MAXTOUR in het hartje van Brussel

Vrijdag 7 oktober - 10u Stadhuis Grote Markt van Brussel

De MaxTour nodigt iedereen uit om op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober fair trade te ontdekken in het hartje van Brussel. Een twintigtal cafés, winkels en culturele locaties in het centrum van Brussel engageren zich rond eerlijke handel. Het publiek zal er kunnen genieten van allerlei animaties, degustaties en tentoonstellingen. En ook twee festivals ... Wereld Café du Monde, georganiseerd door de Stad Brussel en Solid'Art georganiseerd door 'R de Rien ...!

De MaxTour start vrijdag 7 oktober om 10u met een drink in het Stadhuis, - Grote Markt, Brussel, waar ook de tentoonstelling "En als we dansten" van 'Ecole 75' te zien is. Met de deelname van Bruno De Lille, Frans Van der Hoff (medestichter van Max Havelaar), Miguel de Clerck (Directeur van Max Havelaar) en Marie-Agnès Capron (Directrice van 75)

De MaxTour, is een initiatief van Max Havelaar, het keurmerk voor eerlijke handel, in het kader van de Week van de Fair Trade (5-15 oktober), met de steun van Bruno de Lille, Schepen voor Internationale Solidariteit - Stad Brussel en in samenwerking met Equisphère en Pro Velo.

De MaxTour, dat is fairtrade in hartje Brussel!

De locaties:

Stadhuis, PP Café, Chocoladehuis Galler, Exki, Het Beurscafé, AD Delhaize, Bioscoop Arenberg, Boekhandel Passa Porta, Oxfam-Wereldwinkel, Citizen Dream, La Maison du Miel, AB CLUB, Delirium Tremens, De Metteko, L'Essence Sauvage, Celio*, Mbubeuss, Super GB "Hallen".
Meer info op www.maxtour.be.

Tal van evenementen :.

Keukenbus
Muntplein
Vrijdag en zaterdag
De duurzame Keukenbus is een op en top mens- en milieuvriendelijke keuken op wielen.

Et si on dansait
Stadhuis
Vrijdag en zaterdag
De studenten van Le 75 lieten hun grafische talenten los op het thema fairtrade en Max Havelaar.

Delirium Tremens
Getrouwheidsgang, 4a
vrijdag20u
Optreden van pianist Olivier Wertz..

Festival Solid'Art
Muntplein
zaterdag 14u tot 02u
Dit tweede festival van R de rien dat cultuur en solidariteit samenbrengt, brengt deze keer wereldmuziek en elektronische muziek met acts van N'Faly Kouyaté & Dunyakan, Karim Baggili, Domguè, Aidan, Studio Pagol, maar ook jongleurs en kleurrijke fanfares.!

Pro Velo
Cellebroersstraat 16 en Muntplein
zaterdag14u tot 19u
Op beide plaatsen kan je fietsen huren en een kijkje gaan nemen bij het andere festival of de MaxTour al fietsend bezoeken. Om 16u is er een geleide fietstocht (franstalig) van één uur om enkele facetten van eerlijke handel te ontdekken.

Frans Van der Hoff
Brussel centrum
zaterdag
De stichter van Max Havelaar brengt een bezoek aan twee boekhandels waar zijn laatste boek te koop is, Passa Porta en Triophismes. In de namiddag neemt hij deel aan een debat om 16u30 in Wereld café du Monde

Op verschillende plaatsen zijn er degustaties en voor de fietsers is er een verrassing.

Perscontact :
Laurence de Callata (F)
0473 / 79 11 10
Dirk Steurs (N)
0473 / 91 56 86

URL: http://www.maxtour.be