Nederlandse Spoorwegen

Treinstaking België: geen treinen naar België en Frankrijk op vrijdag 7 oktober


· Thalystreinen van en naar Parijs vallen uit · Beneluxtreinen naar Brussel rijdt niet verder dan Roosendaal · Eurostar tussen Brussel en Londen rijdt evenmin
* Disney-Thalys wordt vervangen door bus

Door een nationale staking in België kunnen er aanstaande vrijdag 7 oktober geen internationale treinen vanuit Nederland naar België en Frankrijk rijden. De staking duurt van donderdagavond 22.00 uur tot vrijdagavond 22.00 uur. NS Internationaal adviseert haar reizigers naar België of Frankrijk om hun reis uit te stellen of om hun ticket kosteloos te annuleren.

De laatste doorgaande internationale trein op donderdagavond is de Beneluxtrein die om 19.23 uur vanuit Amsterdam richting Brussel vertrekt. De laatste trein vanuit België naar Amsterdam vertrekt donderdagavond om 20.37 uur uit Brussel-Zuid. Op vrijdag rijdt de Beneluxtrein vanuit Amsterdam niet verder dan Roosendaal.

NS Internationaal adviseert reizigers die in bezit zijn van een Thalys-ticket met reisdatum vrijdag 7 oktober om hun ticket om te boeken - naar gelang beschikbaarheid - of te annuleren (zonder bijkomende kosten) op de gebruikelijke verkooppunten. Reizigers met de Disney-Thalys worden vrijdag per bus vervoerd.

Ook de Eurostar hogesnelheidstrein tussen Brussel en Londen zal niet rijden aanstaande vrijdag.

NS Internationaal biedt haar reizigers excuses voor het ongemak.