KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

5-10-2005

KLASSIEKE SCHEPENBEURS en activiteiten Topzeilen vrijdag t/m zondag in Medemblik

Van vrijdag 7 oktober tot en met zondag 9 oktober wordt op het Regatta Center Medemblik de Klassieke Schepenbeurs gehouden.

Mede door een goede samenwerking van de drie onderdelen van het Regatta Center: de Jachthaven, het International Sailing Center Medemblik en het Restaurant Berrisz vindt organisator Thedo Fruithof de lokatie aan de Vooroever ideaal voor het organiseren van de Klassieke Schepenbeurs. De 163 standhouders bieden veel voor de bezoekers. De ruime mogelijkheid voor parkeren is tevens belangrijk voor Thedo om al zijn gasten te kunnen ontvangen.

Organisator Thedo Fruithof is verheugd, dat de wedstrijdsteiger van het International Sailing Center Medemblik (ISCM) verplaatst wordt, zodat er een "brug" wordt gevormd van het ISCM naar de haven. De bezoekers kunnen daardoor een rondje lopen langs de tentoongestelde schepen.

Wederom is de tent opgebouwd op het terrein van het Regatta Center, waar weer veel te zien is op het gebied van beheer, bouw en onderhoud van traditionele schepen. In de grote conferentiezaal van het ISCM vindt een filmvoorstelling plaats.

Toegang tot de beurs
De toegang van de beurs is gesitueerd aan de Noordkant van het Regatta Center, bij de ingang van het ISCM. De Reco container die normaal gesproken als mobiel wedstrijdbureau dienst doet, wordt nu gebruikt als kassa.

Topsportactiviteiten gaan gewoon door
Tegelijkertijd met de beurs gaan de trainingen vanuit het ISCM gewoon door. De Jong Oranje trainingen van de 49-ers en de laser en laser Radial worden door Jacco Koops ondersteund, terwijl er ook een clinic voor de Splash zeilers door Rob Sepers wordt georganiseerd. Vrijdag 7 oktober, varen de Yngling kernploegleden onder leiding van Jaap Zielhuis en Marjon Kooistra. Hockeycoach Marc Lammers is die vrijdag te gast op het ISCM om kennis over te dragen over allerlei rond teamsport.