Ingezonden persbericht


Persbericht

Zwolle, 6 oktober 2005

ZOA krijgt belcampagne cadeau van Christal Teleservice

Gratis belactie voor Soedanese vluchtelingen

Zwolle - Christal Teleservice stelt aanstaande vrijdag haar complete belcapaciteit een dag lang gratis ter beschikking om geld in te zamelen voor Soedanese vluchtelingen in Ethiopië. Voor iedere 20 euro die de medewerkers inzamelen, krijgt een Soedanese vluchteling een praktische beroepstraining. Daarmee worden zijn kansen op een succesvolle terugkeer naar het geboorteland aanmerkelijk verhoogd.

Door het (wankele) vredesakkoord dat dit jaar in Soedan is gesloten, ontstaat er voor Soedanese vluchtelingen weer perspectief op terugkeer naar hun vaderland. ZOA-Vluchtelingenzorg bereidt hen daarop voor, door het geven van beroepstrainingen. De Soedanezen worden een aantal weken getraind om bekwaam te worden in vakgebieden zoals elektrotechniek, timmeren of het houden van bijen. Het ICCO (interkerkelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking) verdubbelt de opbrengst van de campagne.

De gratis belactie met de naam 'Warm 2005' is een jaarlijks terugkerend evenement van Christal Teleservice. Ieder jaar mogen klanten projectvoorstellen indienen waarmee ze meedingen naar de gratis belactie. Uit die inzendingen selecteert een jury de winnaar. "Christal Teleservice werkt heel veel voor goede doelen. 'Warm' is voor ons een manier om te laten merken dat we ons meer dan alleen zakelijk betrokken voelen bij het vele goede werk dat onze klanten doen. De medewerkers zijn heel gemotiveerd om, net als vorig jaar voor de VBOK, ook nu weer een recordbedrag binnen te halen", aldus directeur Flip van der Kolk. Meer informatie is te vinden op www.christal.nl.