Ingezonden persbericht

Victoria Koblenko ambassadeur Vlaardingse Stichting Spoetnik

VLAARDINGEN, 20050-7- -- Victoria Koblenko neemt het ambassadeurschap op zich van Spoetnik, de Vlaardingse stichting die zich inzet voor samenwerking met Oekraïne. Koblenko steunt de stichting bij de verwezenlijking van haar doelen. Zo speelt ze voor Spoetnik in de TV-Kennisquiz Heartbeat VIPS. Het programma wordt uitgezonden op zaterdag 8 oktober bij de AVRO op Nederland 2.


De Talpa-presentatrice motiveert haar inzet voor de stichting als volgt: "Dit is een humanitaire organisatie die hulp brengt en projecten organiseert in Oekraïne. 'Spoetnik' bestaat geheel uit vrijwilligers. Vorig jaar hebben ze twintig vrachtwagenladingen en een ambulance naar Oekraïne gebracht. Ze doen eigenlijk te veel om op te noemen. Het goede aan deze organisatie vind ik dat ze zelf een paar keer per jaar gaan kijken hoe de goederen in Oekraïne zijn ontvangen en verdeeld."

De uit Oekraïne afkomstige Koblenko vertrekt op 15 oktober met Spoetnik naar Oekraïne om zelf de effecten te zien van het werk van de stichting.

Stichting Spoetnik (www.spoetnik.nl) verleent naast het uitvoeren van haar eigen samenwerkingsprojecten hulp aan andere Nederlandse organisaties die in Oekraïne actief zijn, bijvoorbeeld bij het opmaken van douanedocumenten. In
Oekraïne werkt Spoetnik onder andere samen met zes humanitaire organisaties. De stichting onderhoudt eveneens nauwe banden met de Nederlandse en Oekraïense overheid, de Kinderbescherming, het Nederlands Helsinki Comité en
diverse Rotaryclubs in Nederland.




Stichting Spoetnik