Talpa Nederland

Laren, 6 oktober 2005

NIEUW PROGRAMMA OP TALPA: DE NiX FACTOR

Wedden dat iedereen een ster kan worden.?

Dinsdag 11 oktober gaat een nieuw programma van start op Talpa. Dan is de eerste aflevering te zien van 'De NiX Factor: wedden dat iedereen een ster kan worden.?'. Het programma begint om 21.30 uur. Vanaf 18 oktober is het om 20.30 uur te zien.
'De NiX Factor: Wedden dat iedereen een ster kan worden'
De NiX Factor is de ultieme weddenschap tussen drie zeer succesvolle platenproducers - Tjeerd Oosterhuis, Rob Bolland en Emile Hartkamp - en drie vakjuryleden: Daan van Rijsbergen, Manuela Kemp en Jeroen van de Boom. Waarom? Omdat de producers beweren van iedereen een ster te kunnen maken. En die stelling willen de juryleden wel eens met bewijzen gestaafd zien! Daarom starten zij een zoektocht naar zes kandidaten die de inzet worden van de weddenschap: mensen zonder zangtalent, zonder gevoel voor ritme en zonder uitstraling...maar mét een enorme passie voor zingen! Kandidaten van wie niemand verwacht dat ze kunnen uitgroeien tot een hype, en die de drie producers onder hun hoede moeten nemen om het tegendeel te bewijzen.
Iedere platenproducer gaat met twee kandidaten aan de slag. En de opdracht? Simpel. Zorg dat je met minstens één van hen een regelrechte hit maakt! Al is dat - zeker in dit geval - een stuk makkelijker gezegd dan gedaan.
De topproducers krijgen ieder vier weken de tijd om zowel een plaat als een bijbehorende clip te maken met hun nieuw verworven protégés. Om in die missie te slagen worden kosten noch moeite gespaard. Wordt bijvoorbeeld een professionele zangleraar ingehuurd. Een stylingdeskundige. Een choreograaf of juist een mental coach. Alles is toegestaan zolang de producer de grenzen van zijn budget niet overschrijdt. En zolang hij in de finale maar een waanzinnige act met een gloednieuwe single kan presenteren. Een act die iedereen bij voorbaat kansloos achtte.
In de finale wordt de balans opgemaakt. In hoeverre zijn de producers in hun - praktisch onmogelijke - missie geslaagd? Dát wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van iedere single, inclusief het aantal geregistreerde downloads, én de voorkeursstemmen die de kijker via sms heeft uitgebracht.
In de eerste afleveringen is de zoektocht van de vakjury naar talentloze kandidaten te zien, waar uiteindelijk zes finalisten uit voortkomen. In de afleveringen daarna gaan zij gedurende vier weken in koppels van twee met de producers aan de slag om in de finale spetterend en verrassend voor de dag te komen.
Talpa TV is onderdeel van Talpa Media Holding. De belangrijkste onderdelen daarvan zijn de radiodivisie met zenders in Nederland, België en Denemarken, en het Nederlandse televisiestation Talpa. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek, voor de ontwikkeling van content - onder meer voor televisie - en voor cross media-activiteiten. Talpa kent nu twee takken, waarvan Talpa Media er een is. De andere is vermogensbeheerder Talpa Capital.
---


Talpa Nederland