Politie Hollands Midden


---
Katwijk Beroving met geweld, oproep getuigen De politie roept getuigen van een beroving op zich te melden bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844. De beroving vond plaats op vrijdag 7 oktober, omstreeks 00.15 uur, op de T-splitsing van de Wassenaarseweg met de Ir. G. Tjalmaweg. Een 23-jarige man uit Valkenburg reed op zijn fiets toen hij twee mannen in het zicht kreeg die beiden met de fiets aan de hand op het fietspad liepen. Bij het naderen van de mannen draaiden zij zich ineens om en probeerde de jongen van zijn fiets te slaan. Dit lukte gedeeltelijk waarna hij van zijn fiets afgetrokken werd. De mannen sloegen op hem in en schopten hem. De 23-jarige man heeft nog om hulp geroepen, maar dit mocht niet baten. Op een gegeven moment stopt het slaan en ziet de man kans om weg te rennen. Hij keert terug om zijn fiets op te halen, maar de inhoud van zijn portemonnee is wel gestolen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen die de twee mannen of de beroving gezien hebben.

Leiden Aanhouding na bekrassen auto

De politie heeft donderdag 6 oktober in de middag een 79-jarige vrouw uit Leiden aangehouden na vernieling van een auto. Een getuige had gezien dat de vrouw met een scherp voorwerp een auto op de Lombokstraat bekraste. De vrouw heeft bekend dat ze met een mesje twee krassen in de auto had gemaakt.

Leiden Winkeldiefstal De politie heeft een 36-jarige Leidse aangehouden, nadat zij op donderdag 6 oktober, omstreeks 14.16 uur, uit een bouwmarkt spullen had gestolen. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd bekend dat zij ook nog gehoord moest worden in een andere zaak. In deze zaak zou zij als werknemer van een winkel aan de Kopermolen geld hebben ontvreemd. De vrouw heeft zowel de winkeldiefstal als het ontvreemden van geld bekend. De politie heeft een dagvaarding uitgereikt.

Sassenheim/ Leiden Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn De politie treedt tegen iedere automobilist die met een slok achter het stuur zit op. Of de automobilist nu ver boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l rijdt of net er boven, iedereen wordt aangehouden. Zo hield de politie op vrijdag 7 oktober een drietal automobilisten aan. Op de Haagweg in Leiden hield de politie een 59-jarige man uit Voorschoten aan. Hij blies 280 ug/l, waarop een rijverbod van 1 uur stond. Op de Rijksstraatweg in Sassenheim hield de politie een 72-jarige man uit Oegstgeest aan, de uitslag van 290 ug/l leverde de man een rijverbod op van 2 uur. In Alphen hielden agenten een 28-jarige man uit deze woonplaats aan. Hij blies 645 ug/l waarop hij een rijverbod van 7 uur opgelegd kreeg en bovendien zijn rijbewijs ingenomen werd. Tegen alle drie de mannen is proces-verbaal opgelegd.

Boskoop Politie ontdekt hennepkwekerij na brand

De politie heeft donderdag 6 oktober, rond middernacht, een 50-jarige Boskoper aangehouden nadat in zijn woning een hennepkwekerij was ontdekt. In de woning was brand ontstaan door vermoedelijk de transformatoren die voor de kwekerij werden gebruikt. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. Buurtbewoners ontdekten de uitslaande brand en belden de hulpdiensten. De brandweer vond op de zolder de kwekerij met 130 planten.

Gouda Aanhouding na poging diefstal uit auto

De politie heeft donderdag 6 oktober, omstreeks 15.30 uur, drie Gouwenaren van 13,15 en 17 jaar aangehouden op verdenking van poging diefstal uit auto. Een getuige zag de drie staan bij een auto op de Rossinistraat. De drie deden voorkomen alsof ze aan één van hun fietsen rommelden, terwijl ze ook voorbijgangers in de gaten hielden. Op enig moment pakte één van de jongens een steen op en maakte een beweging richting de ruit van de auto. De getuige tikte hard op het raam waarna de jongens er vandoor gingen. Op basis van de signalementen wist de politie de drie op de Goverwellesingel aan te houden.

Gouda Aanhouding na rijden zonder helm

De politie heeft donderdag 6 oktober, rond 17.30 uur, een 16-jarige Gouwenaar aangehouden wegens het rijden zonder de helm. Agenten zagen de Gouwenaar op de Estafetteweg op een scooter rijden zonder de helm. De agenten wilden de bestuurder staande houden, maar deze gaf gas bij en ging er vandoor. De bestuurder werd echter herkend. Bij zijn woning werd een bekeuring aangezegd. Nadat om zijn gegevens werd gevraagd weigerde de Gouwenaar te antwoorden. Ook een identiteitsbewijs wilde hij niet overhandigen. Hierop wilden de agenten overgaan tot aanhouding, echter doordat enkele familieleden naar buiten waren gekomen ontstond een agressieve sfeer waarna de Gouwenaar wist weg te komen. Na een korte achtervolging in de wijk werd de Gouwenaar alsnog aangehouden.

Schoonhoven 15 Bekeuringen binnen een uur Agenten hebben in Schoonhoven op de G.J. van Goedhartweg gecontroleerd op de gedragregels in het verkeer. Tussen 13.00 uur en 14.00 uur hebben zij 15 bekeuringen uitgeschreven. Veertien bekeuringen wegens het niet dragen van een gordel en één bekeuring voor het mobiel bellen tijdens het rijden. De politie wil nogmaals benadrukken dat het dragen van een gordel in het verkeer letsel bij een ongeval voorkomt. Het meest gebruikte excuus om geen gordel te dragen is dat het maar een klein stukje autorijden is, maar ook tijdens korte ritjes kunnen aanrijdingen ontstaan. Ook zijn sommige mensen van mening dat het gebruik van autogordels ook verkeerd kan uitpakken, bijvoorbeeld wanneer je te water raakt. Maar vaak is de bewusteloosheid na een klap de oorzaak van een verdrinkingsnood en niet de gordel. Een life-hammer met gordelsnijder zou een betere uitkomst bieden.

Waddinxveen Remmen voor dieren eindigt in botsing De politie heeft de schade opgenomen nadat 4 auto's op het Noordeinde op elkaar waren gebotst. De aanrijding ontstond op donderdag 6 oktober, omstreeks 17.00 uur. Een 63-jarige vrouw uit Waddinxveen remde af voor een overstekende kip met kuikentjes. De auto daarop kon op tijd remmen, echter de derde en de vierde auto niet. Daardoor ontstond er een kettingreacties waardoor alle auto's schade opliepen.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --