AXA Verzekeringen

Koersverloop sinds introductie

Beleggersprofiel: defensief
Beleggingscategorie: mix
Minimale beleggingshorizon: 3 tot 5 jaar

Voor wie bestemd?

Voor de defensieve belegger die in een mix van aandelen en obligaties wil beleggen. Door de zekerheid van obligaties en het winstpotentieel van aandelen biedt het mixfonds AXA Portfolio kans op een redelijk rendement tegen een relatief beperkt koersrisico.

Beleggingsbeleid

AXA Portfolio belegt direct of indirect in aandelen, obligaties en liquiditeiten binnen de eurolanden. De nadruk van AXA Portfolio ligt op beleggingen in vastrentende waarden, zoals staatsobligaties, bedrijfsobligaties, onderhandse leningen en deposito's. De mixportefeuille van het AXA Portfolio bestaat doorgaans voor circa 70 procent uit vastrentende waarden en voor 30 procent uit aandelen. Het fonds AXA Portfolio belegt binnen het eurogebied, zodat er geen sprake is van direct valutarisico.

Het fonds is een subfonds van AXA Beleggingsfondsen N.V. AXA Beleggingsfondsen N.V. is een beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal, gevestigd te Den Haag en heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op grond van de Wet toezicht beleggingsinstellingen (Wtb).

Het fonds kent een beursnotering aan de officiële markt van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. en is dus dagelijks vrij verhandelbaar.

Het fonds wordt beheerd door AXA Investment Managers (AXA IM).

Wat zijn voor u de voordelen van AXA Portfolio?


* Beleggen in mandje van aandelen, obligaties en liquiditeiten
* Laag gemiddeld beleggingsrisico door nadruk op obligatiebeleggingen

* Door beleggingen in het eurogebied geen sprake van direct valutarisico

* Jaarlijkse dividenduitkering