AutoRai

Volvo introduceert zakelijke toppers

(10/7/2005)
Volvo introduceert de nieuwe S60 en V70 Editions: extra rijk uitgeruste uitvoeringen van deze twee zakelijke toppers uit Zweden. Voor een meerprijs vanaf 990 euro zijn de Editions standaard uitgerust met Electronic Climate Control, lichtmetalen velgen en nog veel meer luxe.
De S60 is al bijna vijf jaar een veel geziene gast op de zakelijke markt. De V70 is een begrip op zich. Al jaren achtereen is de auto marktleider in het segment van de grotere, zakelijke estates. Beide Volvoâs worden als Edition tegen een geringe meerprijs van een groot aantal extraâs voorzien. Tegelijk met de Editions introduceert Volvo de nieuwe, 185 pk sterke D5 dieselmotor in combinatie met de nieuwe zestraps Geartronic automatische versnellingsbak en de 2.0T benzinemotor in de V70.

S60 Editions
De S60 Edition I ziet er dankzij lichtmetalen velgen met banden in de maat 205/55 R16 of 215/55 R16 dynamisch uit. In het interieur vinden we sportstoelen met âSvangenâ bekleding. Verder is de S60 Edition I onder meer voorzien van Electronic Climate Control (ECC) met Volvoâs onvolprezen Air Quality System (AQS), radio/cd-speler met zes luidsprekers en een automatisch dimmende binnenspiegel. De S60 Edition II voegt daar onder meer een regensensor, parkeerhulp achter, aluminium inleg op het dashboard en gedeeltelijk lederen bekleding aan toe. De Edition I kent een meerpijs van ⬠990,-, het Edition II pakket staat voor ⬠1.990,- in de prijslijst.

V70 Editions
Ook de Volvo V70 is er in twee verschillende Edition-versies. De Edition I (meerprijs ⬠1.400,-) heeft onder meer ECC met AQS, Volvo radio/cd-speler, een bagagerolhoes en een automatisch dimmende binnenspiegel. De zeer luxueuze Edition II (meerprijs ⬠3.000,-) heeft standaard onder meer volledig lederen bekleding, verwarmde voorstoelen, automatische niveauregeling, parkeerhulp, en een regensensor.