Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 oktober 2005

Ravage onder invloed

Automobilist rijdt onder invloed schade aan vier auto's

Hengelo

Op donderdag 6 oktober vond omstreeks 20.30 uur een kopstaartaanrijding plaats op de Enschedesestraat in Hengelo. Een 57-jarige Hengeloër reed met zijn auto over de Enschedesestraat in de richting centrum. Voor hem stond het verkeer stil voor het rode licht op de kruising met de Kuipersdijk/Boekweitweg. De 57-jarige Hengeloër zag dit te laat en reed vol op de auto voor hem(47jr.man uit Delden), met gevolg dat deze auto weer op zijn voorganger (27jr. vrouw uit Rijssen) reed. En deze voorganger reed weer op de auto voor hem (25 jr.man uit Hengelo). In totaal werden daarbij vier auto's beschadigd, inclusief de auto van de veroorzaker. De 57-jarige reed daarna met gierende banden weg in de richting van Groot Driene. Vanuit de Willem de Merodestraat kwam kort daarna de melding dat daar een auto stilstond met rokende motor. Dit bleek de auto van de 57-jarige te zijn. De verdachte zelf werd daarop in zijn woning aangehouden. Er werd alcoholgebruik bij hem geconstateerd, waarop de politie hem aanhield. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,69 promille. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (05-126970/60)

Doorrijden na aanrijding

Veroorzaker onder invloed van alcohol; rijbewijs ingenomen

Enschede

Op vrijdag 7 oktober vond omstreeks 01.30 uur een aanrijding plaats op de Mallumbrink in Enschede. Een getuige hoorde vanuit zijn woning een knal en zag daarna een auto wegrijden. De getuige ging daarop naar buiten en zag een man de straat in lopen, kijkend naar de geparkeerd staande auto's. De getuige herkende deze man als de betrokken automobilist. De politie trof de auto van de veroorzaker voor diens woning aan en kon de verdachte, een 40-jarige Enschedeër daarop in zijn woning aanhouden. De verdachte bleek onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf een uitslag van 2,05 promille. Het rijbewijs van de verdachte werd ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-127058)

Bedreiging met mes

Verdachte houdt bewoner mes op de keel en wordt daarop aangehouden

Enschede

Op vrijdag 7 oktober werd omstreeks 01.00 uur bij de politie een bedreiging gemeld door een bewoner aan de GJ van Heekstraat in Enschede. Deze bewoner, een 38-jarige man had sinds enkele dagen onderdak verschaft aan een 43-jarige Enschedeër. Vanavond was er wat onenigheid tussen beide ontstaan waarop de 38-jarige aan de 43-jarige vroeg om de woning te verlaten. De 43-jarige weigerde dit en bedreigde de 38-jarige daarop door hem een mes op zijn keel te zetten. De 38-jarige verliet de woning en belde de politie. Deze hield de 43- jarige verdachte, die nog in de woning was, aan. In zijn kleding trof de politie een mes, welke in beslag werd genomen. De verdachte werd voor nader verhoor opgesloten. (05-127033)

Auto te water

Auto blijkt in kanaal gedumpt te zijn

Rossum

Op donderdag 6 oktober werd omstreeks 11.00 uur bij de politie gemeld dat er een auto in het kanaal zou liggen aan de Kanaal Noord-Zuid in Rossum. Er waren verse rijsporen in het zand van de berm en een deel van de auto was zichtbaar. Duikers van de brandweer onderzochten het voertuig op inzittenden. De auto bleek echter leeg. Nadat de auto uit het water was getakeld bleek dat zowel de kentekenplaten als het chassisnummer ontbraken. Mogelijk is de auto daar als wrak gedumpt. Een nader onderzoek naar de herkomst van de auto wordt ingesteld. (05-126706)

Man beledigt agenten

Verdachte wordt aangehouden

Almelo

Politieagenten gingen vrijdag 7 oktober omstreeks 03.00 uur naar de Blauwhuisweg in Almelo in verband met een melding van geluidsoverlast. Bij een van de woningen stond een raam open te en de stereo-installatie stond voluit. Na herhaaldelijk aankloppen en bellen werd door de bewoner de deur geopend. De agenten wilden de man op de overlast aanspreken maar werden hierbij enorm gehinderd door een 22-jarige Almeloër, die bij de bewoner op bezoek was. De 22-jarige had de nodige alcohol genuttigd, was aan het schreeuwen en gedroeg zich erg vervelend. De bewoner probeerde hem tot rust te brengen maar hij bleef schreeuwen en schold de agenten op een gegeven moment uit. Hierop hielden de agenten de 22-jarige man voor belediging aan. De man verzette zich hevig tegen de aanhouding. Hij is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-127063)

Verkeerscontroles

30 processen-verbaal opgemaakt

Hengelo

De politie hield donderdagavond 6 oktober op twee locaties in Hengelo een verkeerscontrole. Van 19.00 tot 21.00 uur werd een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Oldenzaalsestraat ter hoogte van het winkelcentrum Thiemsbrug. In totaal werden hier 25 personen bekeurd: 21 automobilisten droegen geen gordel, 2 automobilisten werden bekeurd voor het niet handsfree bellen, 1 bromfietser reed door rood licht en een automobilist werd bekeurd omdat diens auto mistlichten voerde. Van 21.00 tot 21.30 uur werd een verlichtingscontrole gehouden aan de Spoorstraat. 5 fietsers werden bekeurd omdat zij de verlichting van hun fiets niet in orde hadden. (05-126989)

Monique Oude Wolbers en Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --