Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Groen licht uitvoering Bakemabuurt

De Stadsdeelraad van Geuzenveld-Slotermeer is dinsdag 4 oktober akkoord gegaan met het concept uitwerkingsplan Bakemabuurt.

In het concept uitwerkingsplan Bakemabuurt staan de voorstellen van het stadsdeel en corporatie Far West om de Bakemabuurt de komende jaren te vernieuwen. Eind 2005 beslist het College van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam tenslotte over het uitwerkingsplan en dan staat het plan definitief vast.

Waar?
De Bakemabuurt wordt begrensd door Albardagracht, Jan Van Duivenvoordestraat, Lambertus Zijlplein, Burgemeester Roellstraat en het Eendrachstpark.

Komende maanden
De komende maanden worden de voorbereidingen getroffen voor de uitvoeringsfase. Zo wordt een architect geselecteerd voor het ontwerp van de bebouwing, en een ontwerper voor de inrichting van de openbare ruimte.

Ook is binnenkort de peildatum voor de start van de herhuisvesting bekend. Bewoners worden komende tijd op verschillende manieren betrokken en geïnformeerd. Volgende week ontvangen zij daar huis-aan-huis bericht over.

Hoofdpunten uitwerkingsplan
De Bakemabuurt heeft alles in zich om een buurt te worden, waar het goed wonen en werken is. De ligging is gunstig, tussen het Lambertus Zijlplein met al zijn voorzieningen, de vernieuwde Geuzenbaan en het groene Eendrachtspark.

De buurt is uitstekend bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer. Alleen de kwaliteit van de woningen voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd.

In dit uitwerkingsplan staan voorstellen voor vernieuwing van de Bakemabuurt. Zo krijgt de Timotheusschool een nieuw onderkomen, op een andere plek. Er komen eengezins- en patiowoningen waar nu nog portieketageflats staan.

Niet alle flats worden echter gesloopt. De meest karakteristieke appartementencomplexen blijven staan. Zij worden gerenoveerd en doen straks onder andere dienst als seniorenwoningen. En op de plaats van de school en de personeelsflat van Tabitha, staan straks twee hoge woontorens, als markeringspunten in het park.

Het uitwerkingsplan Bakemabuurt is opgesteld door stadsdeel en Far West.

Gerelateerde bericht(en):
Uitwerkingsplan Bakemabuurt