Gemeente Almelo

Werk InZicht!

Vijftien cliënten met een arbeidsverplichting zijn op 19 september jl. van start gegaan met de cursus Werk InZicht. Het is geen klassieke sollicitatietraining, maar een cursus waarbij de motivatie centraal staat. Motivatie bij een sollicitatie is namelijk vaak belangrijker dan een opleiding.
De deelnemers zijn drie maanden wekelijks circa 24 tot 32 uur intensief met opdrachten en workshops bezig. Ze worden hierbij allemaal intensief begeleid. Aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan zal een cursusprogramma wordt opgesteld. Voor de ene kandidaat betekent dit dat er meer aandacht aan kleding en uiterlijk wordt besteed, terwijl een ander juist meer sport in zijn pakket zal krijgen.

In de workshops krijgen de deelnemers suggesties hoe zij zich op lichamelijk, sociaal en mentaal gebied sterker kunnen voelen. Er zijn workshops op het gebied van voeding, sport, financiën en uiterlijke verzorging. In een later stadium brengen de deelnemers een bezoek aan bedrijven. Tijdens deze bedrijfsbezoeken horen de deelnemers van de werkgevers zelf wat zij van werknemers verwachten. Daarnaast moet de groep een gezamenlijke groepsopdracht uitvoeren. Alles met één doel: na drie maanden klaar te zijn voor de arbeidsmarkt.!

Voor meer informatie over het project Werk InZicht kunt u contact opnemen met het team Uitstroom van de afdeling Sociale en Economische Zaken (telefoon 541789)