Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Emmen 07-10-2005

Onderzoek illegale honden en hennepkwekerij
HOOGEVEEN - Uit nader verhoor door de politie m.b.t. de Pitbullachtige honden die afgelopen maandag in beslag zijn genomen in De Grutto in Hoogeveen, is gebleken de in beslag genomen teef eigendom is van een 47 jr. vrouw uit Hoogeveen (geen bewoonster). De politie onderzoekt nog wie eigenaar is van de beide in beslag genomen pups. De 47 jr. vrouw heeft ook niets te maken met de aangetroffen hennepkwekerij. Daarover wordt de 51 jr. bewoner van de woonwagen nader gehoord.

Gewonden bij aanrijdingen
HOOGEVEEN Donderdagmiddag zijn twee inwoonsters van Hoogeveen, beide 21 jaar, gewond geraakt bij een aanrijding op de Alteveerstraat. Beide vrouwen, bestuurster en passagier van een bromfiets, reden over de Alteveerstraat. Bij de kruising met de Kortewijkstraat werden ze over het hoofd gezien door een afslaande auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Beilen. Beide vrouwen zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen. (05-186581)

VALTHERMOND Donderdagavond is een 37-jarige man uit Valthermond gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op het Valthermussel. De man reed vanuit Zandberg over het Valthermussel en verloor in een bocht de macht over het stuur. Via de berm en de sloot kwam hij deels in een maïsveld terecht. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Rafaja ziekenhuis in Stadskanaal. Van de man is een bloedproef genomen. (05-186634)

Onder invloed verkerende bestuurders aangehouden BEILEN In de nacht van donderdag op vrijdag is een 23-jarige bestuurder uit Beilen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man was met een auto op de afslag noord van de A28 bij Beilen, uit de bocht gevlogen. Bij onderzoek bleek dat de man gedronken had en werd hij aangehouden. De blaastest aan het bureau gaf een promillage van 2.1. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er zal tegen hem proces-verbaal worden opgemaakt. (05-186647)

GASSELTE Bij een controle op de Van Veelenweg is een 37-jarige bestuurder uit Emmen tegen de lamp gelopen. De man had 0.9 promille alcohol. De man reed donderdagavond over de Van Veelenweg toen hij werd gecontroleerd. Bij de eerste controle op straat bleek hij teveel gedronken te hebben en werd hij aangehouden. Na verhoor mocht de man naar huis. Snelrecht werd in deze toegepast. (05-186576)

Verdachten van mishandeling aangehouden
MEPPEL Donderdagavond zijn drie jongens in de leeftijd van 17, 18 en 19 jaar aangehouden, nadat zij een 19-jarige jongen uit Meppel hadden mishandeld. De jongens hadden het slachtoffer in een winkel aan Het Vledder geslagen. De verdachten zijn even later in de omgeving aangehouden en overgebracht naar het bureau. De 17-jarige jongen uit Meppel en de 19-jarige jongen uit Sint Jansklooster bekenden hun aandeel. Allen zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Onderzoek moet uitwijzen of er nog meer betrokken waren bij de mishandeling en wat het motief is geweest. Het slachtoffer heeft er kneuzingen en een pijnlijk hoofd aan over gehouden.(05-186592)

Schennispleger
ASSEN Donderdagmiddag zijn twee meisjes van 8 jaar uit Assen, geconfronteerd met een schennispleger. De meisjes zagen de man in de buurt van het fietstunneltje richting de Baggelhuizerplas, toen hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek haalde. De beide geschrokken meisjes zijn er als een haas vandoor gegaan.
Het betrof een blanke man van rond de 40 jaar met een normaal postuur en een lengte van ongeveer 1.80 meter.. De man was iets kalend en had zwart haar aan de zijkanten van het hoofd. Hij had een snor en veel haar op de armen. Hij droeg een grijs T-shirt en een blauwe spijkerbroek. (05-186560)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot zondagmorgen 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.