Informatieve bijeenkomst .als zwanger worden niet lukt.

Patientenvereniging freya

Wijchen, 7 oktober 2005

Informatieve bijeenkomst .als zwanger worden niet lukt..

Wijchen - Freya, de patiëntenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek viert dit jaar haar twintigjarig bestaan. Dit jubileum krijgt gedurende het hele jaar aandacht tijdens verschillende activiteiten.
Zo organiseert Freya op 12 november a.s. een bijeenkomst met informatie en lotgenotencontact, waar de volgende onderwerpen aan de orde komen:


- IVF/ICSI, wat gebeurt er in het laboratorium? (embryoloog dr. Hans Westphal)
- Kunstmatige inseminatie met donorzaad (gynaecoloog en bestuurslid van de Stichting Donorgegevens Kunstmatige Inseminatie dr. Kloosterman)

- 'Samen verder' workshop: verschillen tussen man en vrouw bij rouwverwerking (rouwtherapeuten Sabine Nooten en Wim van Lent)

- Workshop 'Hoe vertel ik mijn kinderen over hun bijzondere ontstaanswijze' (José van der Schoor en Hanneke Nusselder)

- Het begin van het medische traject bij vruchtbaarheidsproblemen; lezing en presentatie van een DVD over vruchtbaarheidsonderzoeken, IUI behandeling e.d. (fertiliteitteam UMC Nijmegen St. Radboud.

Daarnaast zal er gelegenheid zijn voor het delen van ervaringen, lotgenotencontact en contact met vrijwilligers van Freya. Iedereen die belangstelling heeft voor deze onderwerpen, is welkom bij de lezingen.

De .MultiThemaBijeenkomst. vindt plaats in Ede, begint om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur. Meer informatie en aanmelden kan via onze website www.freya.nl

Freya werd twintig jaar geleden opgericht als Nederlandse Vereniging voor Reageerbuis Bevruchting (NVRB). Omdat een steeds groter deel van de Nederlandse bevolking in aanraking komt met ongewenste kinderloosheid (in 2004 15%) besloot de NVRB in 1990 om haar doelstelling uit te breiden en
zich te richten op de belangenbehartiging van álle mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Een paar jaar later is de naam veranderd in: Freya, patiëntenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek.

De naam Freya verwijst naar de Germaanse Godin van de vruchtbaarheid. Momenteel telt de patiëntenvereniging ongeveer 3.000 leden en zorgen 70 vrijwilligers ervoor dat de vereniging kan functioneren. Gedurende de afgelopen twintig jaar heeft Freya zich steeds opnieuw hard gemaakt voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen door middel van belangenbehartiging, informatieverstrekking en lotgenotencontact. Door haar gemotiveerde en goed ingelichte vrijwilligers, alsmede door de volhardende pogingen van de vereniging om op te komen voor haar leden, is Freya in de
loop der jaren een serieuze gesprekspartner geworden voor de politiek, adviesraden, de media en zorgverzekeringsmaatschappijen.

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (Hanny Bakker, tel 0314330662 of Sacha Bouma, tel. 06-52521413)