Gemeente Geertruidenberg


Wijk- en buurtbeheer: hoe staat het ervoor?

In juni werden de eerste bijeenkomsten voor het wijk- en buurtbeheer gehouden. De opkomst onder bewoners was erg groot. Het is duidelijk gebleken dat er behoefte bestaat om met de gemeente, politie en woningcorporaties van gedachten te wisselen over de leefbaarheid van de woonomgeving.
Tijdens de bijeenkomsten is er over allerlei zaken gesproken. Hoge ogen scoorden de groenvoorzieningen, de verkeersveiligheid en het gebrek aan parkeerplaatsen. Maar ook zaken als hondenpoep, veiligheid en speelvoorzieningen passeerden in de vorm van alle mogelijke vragen, opmerkingen, wensen en suggesties de revue.

Voortgangslijsten
Alle vragen en opmerkingen uit de wijkbijeenkomsten zijn uitgezet binnen de verschillende organisaties (gemeente, politie, Trema, Volksbelang en WSG). De reacties zijn inmiddels verwerkt in zogenaamde voortgangslijsten' en verstuurd naar alle aanwezigen van de wijkbijeenkomsten. Ze zijn ook te downloaden op www.geertruidenberg.nl.

Klankbordgroepen
In oktober vinden de eerste bijeenkomsten van de klankbordgroepen plaats. Per wijk gaan er zeven bewoners om tafel met de hierboven genoemde organisaties. Zij gaan samen bekijken welke zaken prioriteit zouden moeten krijgen binnen de uiteindelijke wijkplannen. Want het doel is om voor iedere wijk in onze gemeente een wijkplan te schrijven. Wijkplannen die gebaseerd zijn op wensen en ideeën van de wijkbewoners zelf!

Wijkbijeenkomsten
De resultaten van de besprekingen met de klankbordgroepen zullen vervolgens tijdens de komende wijkbijeenkomsten in november met alle andere wijkbewoners besproken worden. U bent van harte welkom om op deze avond mee te praten over de belangrijkste prioriteiten in het wijkplan van uw wijk. Laat deze kans dus niet liggen! De wijkbijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en zullen tot ongeveer 22.00 uur duren. Vanaf 19.45 uur bent u al welkom voor een kopje koffie of thee.

Wanneer is de avond in uw buurt?

· Voor de inwoners van Hooipolder en Achter de Hoeven: Dinsdag 1 november, Buurthuis De Schelf (Burg. Krijgsmangeerde 46)
· Voor de inwoners van Raamsdonksveer Zuid (Centrum, Nieuw Sandoel, Nieuwe Polder): Donderdag 3 november, Dorpshuis De Haven (P. Breughelstraat 15)

· Voor de inwoners van Raamsdonk: Maandag 7 november, Ontmoetingscentrum Raamsdonk (Kerkplein 5)

· Voor de inwoners van Geertruidenberg: Donderdag 10 november, De Schattelijn (Vismarktstraat 4a)

Contact
Wilt u meer weten over wijk- en buurtbeheer in de gemeente Geertruidenberg? Neem dan contact op met de coördinator wijk- en buurtbeheer, Claudia van Dongen. Zij is te bereiken onder telefoonnummer 0162-579691 of via e-mail:
c.vandongen@geertruidenberg.nl

Voor meldingen van gebreken of overlast in uw omgeving kunt u contact opnemen met de meldingenlijn: 0162-579579. U kunt ook een meldingsformulier invullen op de website.