Dienstenbond CNV

Achmea en CNV Dienstenbond weer om de tafel
07-10-2005

Achmea en CNV Dienstenbond hebben op initiatief van de andere betrokken vakbonden met elkaar overlegd over hun relatie die zwaar onder druk stond. Partijen zijn tot de conclusie gekomen dat het in ieders belang is om met elkaar in gesprek te komen en te blijven en hebben besloten weer met elkaar te zullen overleggen.

Op donderdag 22 september heeft op initiatief van de andere betrokken vakbonden een overleg plaatsgevonden tussen Achmea en CNV Dienstenbond. Aan het begin van de zomer heeft CNV Dienstenbond besloten de CAO niet te tekenen, nadat een grote meerderheid van haar leden tegen het eindbod had gestemd. Vervolgens heeft Achmea aangegeven als gevolg daarvan in formele zin CNV Dienstenbond gedurende de looptijd van deze CAO niet te willen erkennen als formele overlegpartner m.b.t. CAO kwesties en sociaal Plan. Daarop heeft CNV Dienstenbond aangegeven zich daar niet bij te zullen neerleggen. Hierdoor is de relatie tussen Achmea en CNV Dienstenbond onder zware druk komen te staan. In het gesprek hebben we de gebeurtenissen de revue laten passeren en zij we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het in ieders belang is om weer met elkaar te spreken en met elkaar in gesprek te blijven. Afgesproken is dat Achmea en CNV Dienstenbond weer met elkaar zullen spreken over het sociaal plan, reorganisaties en een eventuele nieuwe CAO en dat ten aanzien van zaken aangaande de huidige CAO wij informeel aan tafel zullen zitten, waarbij CNV Dienstenbond wel gewoon haar rol weer kan vervullen.

CNV Dienstenbond is blij met de uitkomst van het overleg en spreekt haar waardering uit naar zowel de andere vakorganisaties als naar Achmea dat we samen de ontstane problematiek hebben kunnen oplossen. CNV Dienstenbond vindt dit ook een goed signaal naar de leden van CNV Dienstenbond, maar eigenlijk naar alle werknemers van Achmea dat goed en open overleg mogelijk is en dat we het niet altijd met elkaar eens hoeven te zijn. CNV Dienstenbond vertrouwt erop dat zij de relatie met Achmea op een goede, kritische en constructieve manier kan voortzetten.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen (tel: 055-5772640 of e-mail: j.warnaar@cnvdibo.nl )