1e persbericht van vrijdag 7 oktober 2005

Eindhoven 07-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van vernielen ruit aangehouden

De politie heeft vrijdagochtend rond 6.15 uur een man van 25 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Winston Churchilllaan. Hij zou kort daarvoor een steen door een ruit van de woning van zijn moeder in Woensel-Noord hebben gegooid. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, reed de verdachte weg op een scooter. Na een achtervolging werd hij op de Winston Churchilllaan klemgereden, aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Dronken automobilist zonder rijbewijs opgepakt

De politie heeft donderdagavond rond 23.15 uur op de Winkelstraat een man van 33 jaar uit Eindhoven aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem op de Floralaan in een auto rijden, waarbij ze het vermoeden hadden dat de man had gedronken. Nadat ze hem op de Winkelstraat hadden laten stoppen, roken ze een alcohollucht. De man bleek een alcoholpromillage van ruim 1,60 te hebben. Daarnaast heeft hij geen geldig rijbewijs en is de auto waarin hij reed niet verzekerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte van auto-inbraken aangehouden

De politie heeft donderdag rond 10.45 uur een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Kasteel Traverse. Hij werd al enige tijd gezocht omdat hij verdacht wordt van drie auto-inbraken die op 29 juni werden gepleegd op een parkeerplaats aan de Hoofdstraat. Toen agenten de man gisteren op de Kasteel Traverse zagen lopen, werd hij aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Bedrijfsauto gestolen

Vanaf de 2e Tussendijk is een bedrijfsauto weggehaald. Dat gebeurde tussen donderdag 18.00 uur en vrijdag 8.00 uur. Het gaat om een rode Iveco (97-VG-BS).

Asten: Kleding weggehaald uit vrachtwagen

Bij een inbraak in een vrachtwagen die stond geparkeerd op een parkeerplaats langs de A67 ter hoogte van Asten zijn vijf dozen met kleding weggehaald. Dat gebeurde tussen donderdag 22.00 uur en vrijdag 3.00 uur. In het dekzeil van de oplegger is een aantal gaten gesneden waarna de dozen werden gestolen. De waarde is onbekend.

Asten: Personenauto gestolen

Een paarse BMW 316i (HN-FF-23) is tussen donderdag 23.00 uur en vrijdag 8.00 uur weggehaald. De auto stond geparkeerd op de Langstraat.

Veldhoven: Winkelinbraak

Bij een inbraak in een winkel aan de Pleintjes is een aantal kledingstukken weggehaald. Dat gebeurde vrijdagochtend rond 4.45 uur. Een etalageruit van de zaak is ingegooid.

Bladel: Mercedes-bus weggehaald

Tussen donderdag 22.00 uur en vrijdag 7.00 uur is vanaf de Gerard Bruninglaan een bedrijfsauto weggehaald. De gele Mercedes-Benz 316CDI heeft het kenteken 32-BH-XF.