Persberichten 7 oktober 2005

's-Hertogenbosch 07-10-2005

VERDACHTE OVERTREDEN WINKELVERBOD AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 22 jarige man uit Den Bosch is op 6 oktober 2005, omstreeks 16.00 uur aangehouden, omdat hij zich bevond in een winkel aan de Rompertpassage te Den Bosch. De man had een winkelverbod tot september 2006.
's-Morgens om 08.00 uur was de man ook al aangehouden, omdat hij een toegangsverbod voor het Carolusziekenhuis genegeerd had.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

's-Hertogenbosch - Een 18 en 24 jarige man uit Den Bosch en een 22 jarige man uit Zeist zijn op 6 oktober 2005 aangehouden ivm mishandeling van een 22 jarige vrouw uit Tilburg. De vrouw maakte deel uit van een promotieteam dat op de Hooge Steenweg te Den Bosch aanwezig was. Omstreeks 16.40 uur passeerden de mannen haar en begonnen tegen de vrouw te duwen en te schoppen. Doordat de vrouw een reclamepak droeg, kon ze zich niet verweren.
De mannen konden korte tijd later worden aangehouden.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

's-Hertogenbosch - Een 17 jarige jongen uit Zaltbommel en een 37 jarige man uit Kerkdriel zijn op 6 oktober 2005 aangehouden voor openlijke geweldpleging. De mannen stonden bij een bushalte aan de Orthenseweg te Den Bosch. Toen een bus passeerde, gaven ze geen teken dat ze met de bus mee wilden, waardoor de buschauffeur niet bij de halte stopte. Kennelijk moesten de mannen wel met deze bus mee, want ze renden achter de bus aan. Toen de chauffeur alsnog stopte om de mannen in de bus te laten stappen, begonnen ze direct de 44 jarige chauffeur uit Den Bosch uit te schelden. Toen de chauffeur ze uit de bus wilde zetten, spuugden ze de chauffeur in het gezicht en gooiden zijn geldlade over de grond. Beide mannen zijn aangehouden.

AANRIJDING LETSEL MET DOORRIJDEN

's-Hertogenbosch - Bij een aanrijding op de rotonde op de Helfheuvelweg te Den Bosch op 6 oktober 2005 omstreeks 17.55 uur is een 13 jarige fietser uit Den Bosch licht gewond geraakt. De jongen werd aangereden door de bestuurder van een zwarte Golf met geblindeerde ramen. Door de aanrijding kwam hij ten val. De bestuurder is zonder te stoppen doorgereden.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Tegen een 59 jarige automobilist uit Nuland is op 6 oktober 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 21.40 uur op de A59 te Den Bosch. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Tegen een 48 jarige automobilist uit Heesch is op 6 oktober 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 22.00 uur op de Zuidwal te Den Bosch.

INRIJDEN OP POLITIE

's-Hertogenbosch - Op 7 oktober 2005 omstreeks 04.15 uur is een nog onbekende bestuurder ingereden op een politieman, die de auto op de Jan Pieterszoon Coenstraat te Den Bosch een stopteken wilde geven. De politieman kon net op tijd wegspringen. De auto is later aangetroffen in de Vasco da Gammastraat te Den Bosch, waar de auto was achtergelaten. Deze bleek kort hiervoor in Vlijmen te zijn ontvreemd.

AANRIJDING LETSEL

Sint Michielsgestel - Bij een aanrijding op de Gestelseweg te Sint Michielsgestel op 6 oktober 2005 omstreeks 15.20 uur zijn een 12 jarige fietser uit Schijndel en een 42 jarige bromfietster uit Schijndel gewond geraakt. De bromfietster is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De fietser passeerde enkele fietsers voor hem en zag de tegemoetkomende bromfietster over het hoofd, waarna beiden met elkaar in botsing kwamen.

VERDACHTE INBRAAK AANGEHOUDEN

Liempde - Een 18 jarige jongen uit Boxtel is op 7 oktober 2005 omstreeks 03.20 uur aangehouden als verdachte van inbraak in een bedrijf aan de Nieuwstraat te Liempde. Een buurtbewoner hoorde glasgerinkel en belde de politie, die de man in de directe omgeving kon aan houden.

VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN

Oss - Een 18 jarige jongen uit Oss is op 6 oktober 2005 aangehouden ivm vernieling van een winkelruit aan de Oude Molenstraat te Oss. De jongen had samen met twee andere jongens omstreeks 23.00 uur een winkelruit ingegooid.

RIJDEN ONDER INVLOED

Heesch - Tegen een 43 jarige automobilist uit Oss is op 7 oktober 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.05 uur op de Bosschebaan te Heesch. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - Tegen een 28 jarige automobilist uit Oss is op 7 oktober 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 02.05 uur op de Oostwal te Oss. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.