Gemeente Maastricht

Programmabegroting

In de programmabegroting worden de beleidskeuzes uit de voorjaarsnota vertaald in concrete maatregelen. De programmabegroting bevat daarmee een aantal concrete prestaties die het komende jaar gerealiseerd dienen te worden. Om deze prestaties te kunnen leveren, stelt de gemeenteraad budget ter beschikking. De programmabegroting geeft daarmee antwoord op de vragen:


* Wat wil de gemeente bereiken?

* Wat gaat de gemeente daarvoor doen?

* En wat mag dat kosten?

De programmabegroting wordt door de gemeenteraad vastgesteld voor het komende jaar. Daarnaast geeft de begroting inzicht in hetgeen de drie daarop volgende jaren wordt verwacht. Gelijktijdig met de begroting worden de belastingmaatregelen gepresenteerd.

Programmabegroting 2006

Het college heeft op dinsdag 13 september de programmabegroting 2006 vastgesteld. Het is de laatste begroting van de huidige coalitie. Uit de begroting wordt duidelijk dat Maastricht financieel moeilijke tijden tegemoet gaat. Er moeten forse ingrepen worden gedaan om te komen tot een meerjarig sluitende begroting. Het college wil dit niet doen over de rug van de burger, maar door te snijden in eigen vlees. Ondanks de moeilijke financiële situatie heeft Maastricht voor de komende periode hoge ambities. Ook voor het komende jaar blijven de prioriteiten het afmaken van bestaand beleid, creëren en behouden van werk, het verbeteren van de sociale participatie en het verbeteren van de veiligheid.

De complete tekst van de begroting kunt u hieronder downloaden. Op 11 oktober 2005 wordt de begroting in de raad behandeld.

Begroting 2006.pdf (1.238kB)

Memorie van Toelichting begroting 2006.pdf (573 kB)

Belastingmaatregelen 2006.pdf (529 kB)

Oudere Programmabegrotingen

> Programmabegroting 2005
> Programmabegroting 2004
> Beleidsbegroting 2003