RTL Group

Agenda

7 en 9 oktober:
Uitzending: World Cup Snowboarden, RTL 7

16 oktober 2005:
Start: 'Strijd der Elementen', RTL 5
Start: 'Je Echte Leeftijd', RTL 5

22 oktober 2005:
Start: 'Idols', RTL 4

Record aantal kijkers 'JENSEN!' bij RTL 5
VOOR HET EERST MARKTLEIDERSCHAP OM 22.30 UUR
Het programma JENSEN! scoorde gisteravond een record aantal kijkers sinds de start van het nieuwe seizoen en de show elke werkdag te zien is. Maar liefst 578.000 kijkers van 6 jaar en ouder stemden af op de talkshowhost, die de immens populaire finalisten Jim & Julie en Irene & Marcus van Dancing With The Stars in zijn show had. In de core doelgroep van RTL 5 (20-34-jarigen) was JENSEN! hiermee royaal marktleider onder de actualiteiten/talkprogrammas in de late avond, met een marktaandeel van 25,6%.

De afgelopen weken weten steeds meer kijkers de late night talkshow te vinden, die tegenwoordig elke werkdag rond 22.30 uur bij RTL 5 is te zien. De vlijmscherpe en eigenzinnige Robert Jensen heeft dan ook de meest uiteenlopende en vaak kleurrijke gasten uit showbizzland, de sport en de politiek in zijn show, die ondanks zijn scherpe tong graag plaatsnemen op de bank.

Erland Galjaard, programmaleider RTL 5: Natuurlijk zijn we zeer tevreden met deze cijfers. Zijn dagelijkse show was al meteen een succes en hij weet zelfs het gerenommeerde Barend & van Dorp ver achter zich te laten. Jensen doet iets nieuws én voegt iets toe aan het aanbod. De kijker heeft duidelijk behoefte aan humor en amusement op dat tijdstip. Met een lach je bed in, dat is de Jensen-formule.

Uitzending: RTL 5, elke werkdag tussen 22.30 uur en 23.15 uur.
---

-------------
Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Eva Peters of Karin Bouwknegt, persdienst RTL Nederland, via tel: 035 6718971 of eva.peters@rtl.nl / karin.bouwknegt@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.persdienstrtlnederland.nl bezoeken.

© 2005 RTL Nederland / IP