Gemeente Assen


Sportaccommodaties worden opgeknapt

Assen 7 oktober 2005

De gemeente Assen gaat een aantal sportaccommodaties opknappen. Zo worden sporthallen De Timp en Stadsbroek en sportpark Stadsbroek onder handen genomen.

Het voormalig zwembad in sporthal De Timp wordt gebruiksklaar gemaakt voor het gymonderwijs en de turnverenigingen. Het is de bedoeling een sobere renovatie uit te voeren waardoor de ruimte nog vijftien jaar samen met de bestaande sporthal dienst kan doen.

B&W stellen ook voor om te beginnen met de bouw van een nieuwe sporthal in Stadsbroek. Dit is een initiatief van AAC'61, volleybalvereniging SuDoSa en Scholengemeenschap Vincent van Gogh. De sporthal gaat een indoor atletiekbaan herbergen. Behalve een renbaan zijn alle voorzieningen voor het uitoefenen van atletiek aanwezig. De verenigingen en de scholengemeenschap gaan gebruik maken van de sporthal. Als enige sporthal in het Noorden zal de nieuwe sporthal over een B-status beschikken waardoor er diverse kampioenschappen kunnen plaatsvinden.

Omdat voetbalvereniging ACV meer ruimte nodig heeft is ervoor gekozen om bij sportpark Stadsbroek twee voetbalvelden aan te leggen. De oude tribune wordt afgebroken en er komt een wheelerbaan. Aanleiding voor het aanleggen van die (asfalt)baan is het WK Atletiek voor gehandicapten dat in 2006 in Assen zal plaatsvinden. Na het WK zal de wheelerbaan dienst doen als sportaccommodatie voor mensen met een beperking. Ook is er een voorstel om de wielerbaan rond het sportpark te verplaatsen naar Baggelhuizen. Het idee is om daar alle wielerfaciliteiten te concentreren.

De nieuwe sporthal in Pittelo wordt 18 oktober opgeleverd en gaat op 31 oktober van start. De nieuwe sportzaal in Kloosterveen wordt na de herfstvakantie door de scholen in gebruik genomen en per 1 december kunnen ook verenigingen weer in de zaal terecht. Met een hoogte van zeven meter is de zaal multifunctioneel bruikbaar.