Politie Drenthe

Drenten negeren massaal rood verkeerslicht

Assen 07-10-2005 - Controleurs van verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld hebben de afgelopen vier weken ruim 800 automobilisten, fietsers en voetgangers bekeurd wegens het rijden door rood. Opvallend was, dat veel fietsende scholieren zich niets aantrokken van het rode licht. Zeker een derde van het aantal uitgeschreven bekeuringen kwam op het conto van scholieren. Tot en met 15 jaar kost het fietsen door rood 13 euro. Vanaf de leeftijd van 16 jaar moet er 25 euro worden betaald.

Flitsapparatuur langs de A28

A28

Het afgelopen weekeinde zijn bij vier snelheidscontroles op de A 28 bij Spier en de A 37 bij Wachtum meer dan 5300 automobilisten geflitst omdat ze de maximum snelheid van 120 kilometer per uur met meer dan 8 kilometer hebben overschreden.

Het overtredingpercentage lag op de A37 rond 16 procent. Bij de controle op de A28 reed 9 procent te snel.

Gordel

Bij gordelcontroles in Assen en Hoogeveen zijn afgelopen woensdagmiddag 48 automobilisten bekeurd omdat ze zonder de verplichte autogordel achter het stuur zaten. De overtreding kost 45 euro voor zowel de bestuurder als de inzittenden.

Controles

Verkeershandhaving Boetegeld = Sneu geld heeft voor de komende week onder meer de volgende controles gepland:

Zondag 9 oktober wordt er s middags en s avonds in Emmen gecontroleerd op het gebruik van de autogordel en het met alcohol achter het stuur zitten.

Maandag 10 oktober staat de radarauto op N 851 tussen Rogat en Meppel.

Dinsdag 11 oktober is er een gordel en roodlichtcontrole in Assen.

Woensdag 12 oktober is er een radarsnelheidscontrole op de N919 tussen Huis ter heide en Veenhuizen en op de N 386 tussen Peize en De Groeve

Donderdag 13 oktober staat de radarauto op de A28 bij Assen.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen.