ProRail

Persbericht

07-10-2005

ProRail verzorgt gratis koffie voor reizigers Den Bosch

ProRail verzorgt dit weekend gratis koffie en thee voor reizigers op station Den Bosch. Van donderdag 6 oktober (23:00 uur) tot dinsdag 11 oktober (08:30 uur) werkt ProRail aan het spoor in Den Bosch. Reizigers ondervinden hier hinder van aangezien treinen op andere perrons kunnen binnenkomen en vertrekken dan normaal. Op vertoon van een geldig vervoersbewijs kunnen reizigers bij de Kiosk op de perrons een gratis kopje koffie of thee halen. Deze actie loopt van vrijdagmiddag 7 oktober 15:00 uur tot de laatste trein op maandagavond 10 oktober.
Spoorvernieuwing
Op het emplacement van âs-Hertogenbosch worden de dwarsliggers (de bielzen waarop de spoorstaven rusten) en een aantal wissels vernieuwd. Dit moet eens in de dertig jaar gebeuren zodat het spoor veilig te berijden blijft. Ook wordt het ballast (spoorgrind) vervangen. Op een goed ballastbed liggen de sporen stabiel en recht, zodat treinen er veilig overheen kunnen rijden.

Omwonenden

Omwonenden die dicht bij het spoor wonen, kunnen geluidshinder hebben van het weghalen en neerleggen van de rails, het zeven van het grind en het ronken van de motoren. Ook kunnen zij hinder ondervinden van slijpwerkzaamheden, die een snerpend geluid veroorzaken, en van de bouwverlichting. Mensen die in de omgeving van de werkzaamheden wonen, hebben vóór aanvang van de werkzaamheden een brief ontvangen.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met: Renske Altink, persvoorlichter ProRail regio Zuid, tel. 040-232 96 15Voor aangepaste treintijden en reizigersinformatie kan contact worden opgenomen met de Nederlandse Spoorwegen, persvoorlichter Stan Hoen, bereikbaar op nummer 040-2334535
Â
Â

Â