Korps Landelijke Politiediensten

Dronken schipper vaart door na aanvaring

Wemeldinge 07-10-2005 - Een 58-jarige schipper uit Bergen op Zoom is donderdag 6 oktober 2005 om 20.50 uur op de Oosterschelde in de gemeente Wemeldinge doorgevaren na een aanvaring met een binnenvaartschip. De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft de man in de haven van Bruinisse aangehouden en proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de schipper teveel alcohol had gedronken. Hij blies op het ademanalyse apparaat 795 ug/l, terwijl 350 ug/l op dat water het toegestane maximum is.

De schipper voer met een Engels vissersschip de haven van Bruinisse uit en raakte daarbij een 762 ton metend binnenschip. Hierdoor liepen beide schepen slechts lichte schade op.

De veroorzaker voer echter door en reageerde ook niet op oproepen. De Waterpolitie van Wemeldinge stelde daarop een achtervolging in en kon het schip ter hoogte van de vluchthaven Zijpe achterhalen. Naast het onder invloed varen constateerde de Waterpolitie het voeren van foutieve verlichting en het ontbreken van een reglement. Het schip was wel voorzien van een marifoon, doch deze was niet aangesloten.

Het binnenvaartschip is na de aanvaring doorgevaren richting Terneuzen met Frankrijk als bestemming.