3 e persbericht van vrijdag 7 oktober 2005

Eindhoven 07-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief in de kraag gevat

Op aangeven van een getuige wist de politie vrijdagmiddag om 17.00 uur een 35-jarige fietsendief aan te houden op het Stationsplein. De getuige zag kort daarvoor in de Boschdijk-tunnel twee mannen met een fiets sjouwen. Toen de dieven de politie zagen aankomen zetten ze het op een lopen. De gestolen fiets lieten ze achter. Een van de fietsendieven wist te ontkomen. De andere fietsendief kreeg een proces-verbaal.

Helmond: Aanhouding dronken bestuurder

Een 54-jarige autobestuurder uit Helmond werd vrijdagmiddag om 16.10 uur in de Jan van der Spekstraat door de politie aangehouden. De politie zag kort daarvoor dat de man moeite had om zijn auto onder controle te houden. Hij werd staande gehouden voor een blaastest. Het apparaat gaf aan dat de man mogelijk te veel had gedronken. Daarop werd besloten hem aan te houden. Bij verder controle bleek dat het rijbewijs van de verdachte reeds was ingevorderd in verband met een eerder alcoholmisdrijf. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Aanhouding vrouw na vechtpartij

Een 50-jarige vrouw uit Valkenswaard is om 18.30 uur door de politie aangehouden. Dat gebeurde op een parkeerplaats aan de Antwerpsebaan. De vrouw was betrokken bij een vechtpartij op de parkeerplaats. Toen de politie arriveerde en informeerde wat er aan de hand was, keerde zij zich tegen de politie. Daarop is de vrouw aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Motorrijder komt om bij botsing

Een 43-jarige motorrijder uit Nederweert is vrijdag omstreeks 17.40 uur bij een verkeersongeval op de Loovebaan om het leven gekomen. Een 24-jarige automobilist uit Someren reed met zijn voertuig over de Loovebaan. Toen hij linksaf het Wolfsveld wilde inslaan gaf hij geen voorrang aan de motorrijder die op de Loovebaan uit tegenovergestelde richting kwam aanrijden. Daarop botste de motor tegen de auto. De motorrijder overleefde de botsing niet.

Geldrop: Motorzaag gestolen

Tijdens wegwerkzaamheden is vrijdagmiddag tussen 13.00 en 13.30 uur in de Hertogenlaan een motorzaag gestolen.